Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Лисичанська отримали апарат ШВЛ експертного класу від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК

12.11.2020

11 листопада Фонд Ріната Ахметова спільно з ДТЕК передали медикам Лисичанської багатопрофільної лікарні апарат штучної вентиляції легенів виробництва Франції. Вручення обладнання відбулося в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною великої програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів».

– Для допомоги країні в боротьбі з коронавірусною інфекцією Рінат Ахметов виділив 300 мільйонів гривень і об'єднав ресурси благодійного Фонду, ФК «Шахтар» і всіх активів групи SCM. За час пандемії Фонд Ріната Ахметова і бізнеси передали державним лікарням 337 тисяч експрес-тестів, понад 200 тисяч засобів індивідуального захисту і витратних матеріалів, 1044 одиниці медичного та лабораторного обладнання, серед якого кисневі концентратори, монітори пацієнта, оксиметри, опромінювачі, аналізатори, тест-системи ПЛР і багато іншого. Фондом закуплено 204 апарати штучної вентиляції легенів, яких медики потребували найбільше. Вони передаються не лише у великі клініки, а й в лікарні невеликих міст, таких як Лисичанськ, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Представник ДТЕК Віталій Шевченко зазначив, що проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні» не має аналогів в країні.

– Це найбільша, системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медичним установам у боротьбі з коронавірусом. Ми бачимо, як пандемія набирає обертів. Разом з тим ми продовжуємо з нею боротися й об'єднуємо зусилля заради порятунку життя людей. Тут працює ДТЕК Луганська ТЕС, живуть наші енергетики з сім'ями, і ми і надалі будемо підтримувати регіон в такий непростий час, – сказав Віталій Шевченко.

Заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська зазначила, що Фонд Ріната Ахметова першим почав системно допомагати медицині регіону.

– Щиро дякую Фонду Ріната Ахметова за своєчасну допомогу медичним закладам Луганщини. Цей чудовий апарат виробництва Франції буде надійно працювати та допомагати в порятунку життів, – сказала Катерина Безгинська.

Завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Лисичанської багатопрофільної лікарні Олександр Рештаненко зауважив, що участь бізнесу в допомозі системі охорони здоров'я вкрай важлива саме зараз.

– Ця хвороба забирає життя, багато життів. Тому важливо об'єднати зусилля. Без допомоги від бізнесу катастрофа була б в рази страшніше. Дякую Фонду Ріната Ахметова за апарати ШВЛ. Вони вже врятували не одне життя, – сказав Олександр Рештаненко.

Разом із апаратом ШВЛ лікарі відділення інтенсивної терапії отримали комплекти медичного спецодягу, пошиті для них за індивідуальними розмірами на замовлення Фонду.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких залучено до боротьби з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3