Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Нові Санжари: 2 роки тому Рінат Ахметов першим прийшов на допомогу країні

22.02.2022

Рівно два роки тому Фонд Ріната Ахметова доставив партію допомоги українцям, яких привезли із Китаю. Їх розмістили в карантині в населеному пункті Нові Санжари, для того щоб перевірити на зараження коронавірусом. Люди були в повній розгубленості, вперше опинившись у такій складній ситуації. Багато хто залишився без найнеобхіднішого, виявилося непросто налагодити побут в умовах 14-денної обсервації. Банальні елементи домашнього побуту та одягу стали дефіцитом.

Тому за особистим рішенням Засновника Фонду їм було передано «Набори турботи». Це пледи, засоби особистої гігієни, халати та інші предмети першої потреби. Три особливі набори в складі допомоги – дитячі, куди додатково увійшли розвиваючі ігри. Крім того, разом із допомогою Фонду ізольовані українці отримали велику моральну підтримку. Вони зрозуміли, що не самотні у своїй біді.

«Паста, щіточка та мильце! Клас!» – із такими радісними емоціями евакуйовані розпаковували набори.

 «Дуже не вистачало засобів гігієни, шампуню», – розповіли люди.

Також для евакуйованих із Уханя та їхніх родичів Фонд організував лінію психологічної допомоги.

– У лютому 2020 року Україна зіткнулася із загрозою пандемії. Хоча інформації тоді не вистачало, але вже було зрозуміло: лихо наближається, тому діяти треба максимально оперативно. Першим на допомогу країні прийшов Рінат Ахметов. Він виділив близько півмільярда гривень на боротьбу з коронавірусом у рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні». Завдяки цьому Фонд допоміг вижити 1,41 млн людей. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності, – розповіла Ірина Блажан, головна директорка програм Фонду.

Нові Санжари стали початком великої та системної допомоги країні, яка продовжується досі. На сьогодні за особистим рішенням Ріната Ахметова понад 500 медустанов по всій країні вже отримали більш ніж 1000 одиниць обладнання, в тому числі понад 200 апаратів ШВЛ та 159 кисневих концентраторів. Державним лікарням передано більше 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту. Також медики отримали від Фонду 3

37 ​​тисяч експрес-тестів, 1044 одиниці медичного та лабораторного обладнання.