Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Волновахи отримали апарат ШВЛ експертного класу від Фонду Ріната Ахметова та SCM

05.11.2020

4 листопада Фонд Ріната Ахметова спільно з SCM передали апарат штучної вентиляції легенів виробництва Франції Волноваській центральній районній лікарні. Вручення відбулося в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів».

– Медики України продовжують героїчно боротися з коронавірусною інфекцією. Хвороба не відступає, мутує, але за час пандемії змінилась і система охорони здоров'я країни. Фонд Ріната Ахметова почав допомагати медикам ще в лютому. В опорні лікарні передано 320 тисяч експрес-тестів і понад 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту. Ключовим елементом допомоги стали висококласні апарати ШВЛ. З 204 апаратів, закуплених Фондом, лікарні в 12 регіонах України отримали вже більш ніж 160 одиниць обладнання, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Представник SCM Олексій Селіверстов зазначив, що 300 мільйонів гривень, виділених Рінатом Ахметовим на боротьбу з COVID-19 – найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України. Він також нагадав, що Волноваська центральна районна лікарня вже отримала від Фонду Ріната Ахметова апарат ШВЛ.

– Сьогодні ми передаємо ще один апарат. Він зроблений у Франції, відноситься до апаратів експертного класу. Це обладнання в числі найсучасніших в світі, але найголовніше – воно просте у використанні та значною мірою виключає вплив людського фактора. Апарат може бути використаний відразу після інсталяції, що дуже важливо в умовах епідемії, – сказав Олексій Селіверстов.

Медичний директор Волноваської центральної районної лікарні Олександр Білозеров подякував за підтримку:

– Наша лікарня щиро вдячна Фонду Ріната Ахметова за допомогу, яка надається останнім часом. Це не лише апарати ШВЛ, але й захисний одяг, засоби індивідуального захисту для наших співробітників. Це необхідна допомога. Щиро дякую!

В.о. голови Волноваської районної ради Антоніна Демишева підкреслила, що впоратися з коронавірусом поодинці медикам не під силу.

– Дуже приємно, що ми вирішуємо проблеми, перед якими опинилися, спільно з бізнесом. Сподіваюся, разом ми переможемо цю чуму, і ми всі будемо щасливі та здорові, – сказала Антоніна Демишева.

Разом із апаратом ШВЛ медикам Волновахи були вручені комплекти медичної спецодягу, пошиті за індивідуальними розмірами лікарів на замовлення Фонду Ріната Ахметова.

Завідуюча відділення невідкладної допомоги та інтенсивної терапії Волноваської районної лікарні Ольга Золото подякувала Фонду за увагу і допомогу.

– Ми бачимо зростання захворюваності по всій Україні, тому допомога для нас дуже важлива. Окреме спасибі за апарати ШВЛ. Вони одні з найсучасніших и при цьому прості в управлінні. Сучасне обладнання є дуже важливим. Ми високо цінуємо таку допомогу і вдячні за неї, – сказала Ольга Золото.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні.

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3