Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Одеси отримали апарат ШВЛ експертного класу від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК

18.11.2020

18 листопада Одеський обласний центр соціально значущих хвороб отримав апарат штучної вентиляції легенів виробництва Франції. Такий подарунок медикам і пацієнтам регіону зробили Фонд Ріната Ахметова і компанія ДТЕК. Вручення обладнання відбулося в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів».

– Одеська область стала 14-им регіоном країни, куди поставляються апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова і бізнесів групи SCM. У державні лікарні вже передано понад 180 апаратів з 204, закуплених за ініціативою Ріната Ахметова. Він першим прийшов на допомогу країні і виділив на боротьбу з коронавірусом 300 мільйонів гривень. Саме апарати ШВЛ – головна медична потреба, оскільки вони незамінні при лікуванні хворих з важкими ускладненнями від коронавірусу, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Представник компанії ДТЕК «Одеські електромережі» Олександр Фоменко зазначив, що обладнання, яке передається лікарям, одне з найсучасніших у світі.

– Це реанімаційне обладнання високого класу, що рятуватиме життя людей і після завершення пандемії. ДТЕК – соціально відповідальна компанія, для якої, як і для Фонду Ріната Ахметова, допомога системі охорони здоров'я одна з пріоритетних. Ми працюємо на території Одеської області, тут живуть наші енергетики та їхні сім'ї, тому допомагати регіону в такий період для нас особливо важливо, – сказав Олександр Фоменко.

В.о. голови Одеської обласної державної адміністрації В'ячеслав Овечкін зазначив, що об'єднання бізнесу та влади дуже важливо в умовах, що склалися.

– Ми дуже вдячні Фонду Ріната Ахметова за допомогу, сподіваємося що інші бізнесмени країни також будуть активно брати участь у благодійній допомозі медикам в ці важкі часи, – сказав В'ячеслав Овечкін.

Головна лікарка Одеського обласного центру соціально значущих хвороб Світлана Єсипенко подякувала Фонду Ріната Ахметова і компанії ДТЕК за допомогу:

– Велике спасибі за такий щедрий подарунок для нашого закладу і пацієнтів з усієї області, які матимуть потребу в лікуванні від COVID-19. Дякую Фонду Ріната Ахметова. Насправді ми співпрацюємо ще з 2012 року. Перші знання, які фахівці нашого центру отримали з питань інфекційного контролю, ми отримали саме завдяки взаємодії з Фондом. Пацієнти написали на паркані нашого центру: «Тут працюють чародії». Завдяки цьому обладнанню ще більша кількість пацієнтів виживе і піде додому здоровими людьми. Сподіваємося, таких людей, як Рінат Ахметов, в нашій країні побільшає.

Разом із апаратом ШВЛ лікарі відділення інтенсивної терапії отримали комплекти медичного спецодягу, пошиті для них за індивідуальними розмірами на спецзамовлення Фонду.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3