Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Мирнограда отримали три апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

04.11.2020

Фонд Ріната Ахметова і компанія Метінвест передали три сучасних апарати штучної вентиляції легенів Інфекційної лікарні Мирнограда.

 – В Україні багато чудових лікарів, але найчастіше врятувати пацієнтів з важкими ускладненнями можуть тільки сучасні апарати штучної вентиляції легенів. До початку пандемії у багатьох лікарнях їх просто не було. Тому саме апарати ШВЛ стали ключовим елементом проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні». Це найбільш системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медичним установам у боротьбі з коронавірусом. Загалом Фонд придбав понад 200 сучасних апарати ШВЛ, більше 160 вже передані лікарям в 12 регіонах України. Разом з апаратами ШВЛ опорні лікарні Донецької області отримали від Фонду Ріната Ахметова більше ніж 50 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту і 100 000 експрес-тестів, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Як зазначила представниця компанії  Метінвест Тетяна Ситник, раніше Фонд Ріната Ахметова вже передав медикам Мирнограда три апарати ШВЛ.

– Це реанімаційне обладнання в числі найсучасніших в світі, але найголовніше – воно просте у використанні та значною мірою виключає вплив людського фактора. До багатьох лікарень по всій Україні ШВЛ такого класу надходять вперше. Сподіваємося, що ці апарати допоможуть вам і полегшать роботу, – додала Тетяна Ситник.

У свою чергу представниця КНП "Інфекційна лікарня м. Мирноград" Антоніна Ляхова подякувала за допомогу:

– Ми дуже вдячні Фонду Ріната Ахметова за допомогу. Сьогодні у нас 10 тяжкохворих на коронавірус, і вони їм дуже потрібні. Спільними зусиллями ми подолаємо цю епідемію.

– Коронавірус залишається загрозою для всього світу. Один із основних факторів боротьби з епідемією – наявність сучасного медичного обладнання. І котрий раз нам на допомогу приходить Фонд Ріната Ахметова. Дякую! – додав мер Мирнограда Олександр Брикалов.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні.

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3