Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Кам'янського отримали апарат ШВЛ експертного класу від Фонду Ріната Ахметова та компанії Метінвест

02.11.2020

Фонд Ріната Ахметова спільно з компанією Метінвест передали апарат штучної вентиляції легенів виробництва Франції міській лікарні №7 міста Кам'янське (Дніпропетровська область). Вручення відбулося в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів».

– Медики Кам'янського раніше отримали від Фонду Ріната Ахметова п’ять  апаратів ШВЛ. Сьогодні місцевим лікарям передано ще один апарат, який допоможе рятувати життя пацієнтів з важкими ускладненнями від коронавірусу. Загалом Фонд закупив для державних лікарень 204 апарати ШВЛ, більше ніж 160 вже передані лікарням в 12 регіонах України. Дніпропетровська область отримала 35 одиниць цього обладнання, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Представник компанії Метінвест, член обласного штабу протидії коронавірусу Дмитро Мурашко зазначив, що зупинити пандемію можна тільки спільними зусиллями влади, суспільства і бізнесу.

– Точкова допомога не здатна стримати поширення COVID-19. Фонд Ріната Ахметова спільно з компанією Метінвест у тісній співпраці зі штабами протидії коронавірусу системно допомагають Каменському. І серед такої допомоги – забезпечення медичних установ області та нашого міста необхідним обладнанням, яке стало дефіцитним у всьому світі, – сказав Дмитро Мурашко.

Директор з персоналу та соціальних питань ПАТ ДКХЗ Максим Педь розповів про складнощі, які виникли під час закупівлі обладнання і підкреслив, що Фонд Ріната Ахметова надає допомогу не тільки великим обласним клінікам, а й лікарням районного значення:

– Сьогодні закупити високоточне медичне обладнання непросто через його затребуваність у зв'язку з пандемією. Але ми змогли. Більше ніж 160 апаратів вже передані в опорні лікарні країни. Особливо приємно вручити такий апарат нашій міській лікарні №7.

Начальниця управління охорони здоров'я Кам'янської міської ради Наталія Ктітарова сказала, що на боротьбу з коронавірусною інфекцією були кинуті всі ресурси.

– Будь-яка боротьба вимагає консолідації. Дуже приємно, що були почуті наші прохання. Медичним працівникам легше боротися з цією хворобою, коли вони розуміють, що за ними є сила, є чим працювати, є можливість безпечної роботи. Це не перша допомога місту від Фонду Ріната Ахметова і Метінвест. Ви передали захисні костюми і засоби швидкої діагностики. Велике спасибі за вашу підтримку, – сказала Наталія Ктітарова.

Генеральний директор Кам'янської міської лікарні №7 Володимир Дяченко подякував Фонду Ріната Ахметова і Метінвест за допомогу:

– Сьогодні чергове вручення апаратів від Фонду. Апарат висококласний. Підлаштовується до режиму дихання хворого. Велике спасибі Фонду Ріната Ахметова за небайдуже ставлення до медицини.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні.

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3