Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Дніпра отримали апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК

30.10.2020

29 жовтня Фонд Ріната Ахметова спільно з ДТЕК передали апарати штучної вентиляції легенів виробництва Франції відразу двом медичним установам Дніпра. Обладнання експертного класу отримали міські клінічні лікарні № 16 і № 9.

– Проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні» Фонду Ріната Ахметова триває. В його рамках медикам з 12 регіонів України вже передано 160 апаратів штучної вентиляції легенів. Загалом Фондом, за особистим рішенням Засновника, було закуплено 204 апарати ШВЛ високого класу. 33 апарати вже рятують життя пацієнтів з важкими ускладненнями в опорних лікарнях Дніпропетровської області. Сьогодні ми передаємо регіону ще два апарати, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Директор ДТЕК Придніпровської ТЕС Анатолій Боричевський висловив упевненість, що перемогти коронавірус в Україні можна тільки спільними зусиллями бізнесу і влади:

– Тільки разом можна перемогти коронавірус. Рінат Ахметов виділив 300 млн гривень на боротьбу з COVID-19. Ці гроші були спрямовані на закупівлю найнеобхіднішого. Сьогодні ми передаємо два апарати ШВЛ – в 16 лікарню і 9 клінічну лікарню. Це високоякісне і легке у використанні обладнання, яке може бути задіяне відразу після підключення.

Міський голова Дніпра Борис Філатов подякував Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК за допомогу.

– Слова подяки соціально відповідальному бізнесу. Окреме спасибі за попередню допомогу з боку Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК. Дуже багато вони зробили для переоснащення міської інфекційної лікарні №21. Ми завжди раді допомозі від бізнесу. Це дійсно те, що нам зараз потрібно, – сказав Борис Філатов.

Генеральний директор Дніпровської міської лікарні №16 Олег Хасілєв розповів, що медзаклад забезпечено всім необхідним:

– У нас в реанімації 15 осіб, дуже важкі хворі. Двоє на апаратах ШВЛ, інші на концентраторах. Апаратура, яку ми отримуємо, йде на благо людям, для надання медичної допомоги.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні.

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3