Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав апарати ШВЛ медикам Сумської області

22.12.2020

18 грудня Сумська обласна клінічна лікарня отримала два сучасних апарати штучної вентиляції легенів в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні» Фонду Ріната Ахметова.

– З лютого 2020 року Фонд Ріната Ахметова забезпечує лікарів, які знаходяться на передовій боротьби з коронавірусом, найнеобхіднішим. Державним лікарням передано більше 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту і витратних матеріалів. Також медики отримали від Фонду 337 ​​тисяч експрес-тестів, 1044 одиниці медичного та лабораторного обладнання. Крім того – понад 200 сучасних апаратів ШВЛ, які вже рятують життя пацієнтів з важкими ускладненнями від коронавірусу, – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Представниця Фонду Катерина Свириденко зазначила, що проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні» не має аналогів в країні.

– Рінат Ахметов виділив 300 мільйонів гривень для допомоги державним лікарням, об'єднавши всі ресурси благодійного Фонду, ФК «Шахтар» і бізнесів групи SCM. Це найбільша, системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на боротьбу з коронавірусом, – підкреслила Катерина Свириденко.

Заступниця директора Сумської обласної клінічної лікарні Ольга Самойленко подякувала Фонду за підтримку:

– Медичні працівники обласної лікарні дуже вдячні Фонду Ріната Ахметова і особисто Рінату Леонідовичу за надану нам допомогу. Ці апарати – високотехнологічні та дуже якісні. Вони допоможуть у лікуванні хворих з важкими ускладненнями від коронавірусу. Пандемія не вічна, і після її закінчення ці апарати будуть теж приносити користь. Безмежно вдячні!

Завідувач відділення анестезіології Сергій Бережний приєднався до слів колеги.

– Дякую Фонду Ріната Ахметова за обладнання, яке ви поставили для нашого відділення. Саме метод штучної вентиляції легенів допомагає ефективно рятувати хворих з коронавірусом, – сказав лікар.

Разом із апаратом ШВЛ лікарі відділення інтенсивної терапії отримали комплекти медичного одягу, пошиті для них за індивідуальними розмірами на спецзамовлення Фонду.

 «Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3