Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики з Вінниці отримали апарат ШВЛ експертного класу від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК

01.12.2020

1 грудня Фонд Ріната Ахметова і компанія ДТЕК передали апарат штучної вентиляції легенів виробництва Франції Вінницькому обласному клінічному центру профілактики та боротьби зі СНІДом.

– Вінницька область – двадцятий регіон України, куди були переданi апарати ШВЛ в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні». Це найбільша, системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медичним установам у боротьбі з коронавірусом. Державні лікарні отримали вже близько 190 апаратів ШВЛ від Фонду і бізнесів групи SCM. Крім цього обладнання, медикам були передані більше 200 тисяч засобів індивідуального захисту і витратних матеріалів та 337 тисяч експрес-тестів, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Директор ДТЕК Ладижинська ТЕС Ігор Снєгін зазначив, що для ефективної боротьби з коронавірусом необхідно об'єднати зусилля бізнесу, суспільства і влади.

– Точкова допомога не приносить результату. Тому Рінат Ахметов об'єднав зусилля Фонду та бізнесу, зокрема компанії ДТЕК. Рінат Леонідович виділив 300 мільйонів гривень для закупівлі обладнання та витратних матеріалів, необхідних медикам, – сказав Ігор Снєгін.

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов подякував Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК за допомогу.

– Ми вирішили на базі цього Центру створити обласну інфекційну клінічну лікарню, якої досі не було на території Вінницької області. І ми вдячні соціально відповідальному бізнесу за цей апарат ШВЛ високого класу. Хочеться відзначити, що ще в травні Фонд Ріната Ахметова передавав нашому регіону експрес-тести на коронавірус, – говорить Сергій Борзов.

Головний лікар Вінницького обласного клінічного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Ігор Матковський наголосив, що апарати ШВЛ мають виняткове значення в боротьбі з коронавірусом:

– Я шість місяців пропрацював простим лікарем-інфекціоністом у ковідному відділенні і знаю не зверху, а знизу, навіщо потрібні апарати штучної вентиляції легенів, особливо високого класу. Я особисто, наша клініка і, думаю, вся наша область вдячні Фонду Ріната Ахметова за таке обладнання. Упевнений, що воно врятує не одне людське життя.

Разом із апаратом ШВЛ лікарі відділення інтенсивної терапії отримали комплекти медичного спецодягу, пошиті для них за індивідуальними розмірами на спецзамовлення Фонду.

 «Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3