Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Приморська отримали три апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

19.10.2020

Фонд Ріната Ахметова і компанія ДТЕК передали три сучасних апарати штучної вентиляції легенів Приморській центральній райлікарні в Запорізькій області.

– Фонд Ріната Ахметова продовжує передавати державним лікарням сучасні апарати ШВЛ. Перші з них медики отримали ще в березні 2020 року. На сьогоднішній день вже 150 апаратів ШВЛ Фонду в 12 регіонах країни рятують життя пацієнтів з важкими ускладненнями від коронавірусу. Загалом Фонд придбав понад 200 таких апаратів. Вони прості у використанні та значною мірою виключають вплив людського фактора. Тому можуть бути використані відразу після інсталяції, що дуже важливо в умовах епідемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз, – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

За словами директора Приморської вітроелектростанції Артема Попова, сьогоднішня ситуація показує, що об'єднання зусиль бізнесу, влади та громад для боротьби із загальною бідою життєва необхідність.

– Ще на початку року, за особистим рішенням Ріната Ахметова, Фонд першим в країні відреагував на світовий виклик загрози епідемії коронавірусу і направив 300 млн гривень на забезпечення регіонів засобами для боротьби з коронавірусом. Ми передали Приморській ЦРЛ три апарати штучної вентиляції легенів. Це висококласне реанімаційне обладнання допоможе лікарям рятувати пацієнтів з ускладненнями від COVID-19, – підкреслив Артем Попов, директор ДТЕК Приморської ВЕС.

У свою чергу головний лікар Приморської райлікарні Євген Гогунський наголосив на важливості допомоги медикам.

– Хочу сказати спасибі Фонду. На жаль, ситуація з коронавірусом день за днем погіршується як в Україні, так і світі. Це дуже небезпечне захворювання, і для лікування таких хворих апарати штучної вентиляції легенів необхідні. Тому ми дуже вдячні за таку своєчасну допомогу, яка необхідна для боротьби з епідемією, – підкреслив Євген Гогунський.

До його слів приєдналася в.о. директора департаменту охорони здоров'я Запорізької ОДА Марина Воловик:

– Лише за останній місяць у Запорізькій області кількість хворих зросла майже в два рази. Ми розуміємо, що наші кваліфіковані медпрацівники не зможуть надавати допомогу без сучасного медичного обладнання. Тому спасибі велике Фонду Ріната Ахметова за велику підтримку!

Як сказала голова Приморської райдержадміністрації Вікторія Васильчишина, такі подій сьогодні вкрай потрібні.

– Усі подвійно раді такому подарунку, що рятує життя людей. Від імені жителів міста та району дякуємо Фонду Ріната Ахметова, – зазначила Вікторія Васильчишина.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких залучено до боротьби з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні.

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3