Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Первомайська отримали сучасний апарат ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

17.12.2020

16 грудня Фонд Ріната Ахметова передав висококласний апарат штучної вентиляції легенів Первомайській центральній районній лікарні в Миколаївській області. Вручення відбулося в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні», що є частиною програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів».


– Ключовим елементом допомоги країні стала закупівля для державних лікарень понад 200 сучасних апаратів ШВЛ. На сьогоднішній день майже всі вони передані лікарям і рятують життя пацієнтів з важкими ускладненнями від коронавірусу. Це реанімаційне обладнання високого класу, що поставляється як у великі клініки обласних центрів, так і невеликі лікарні регіонів України, роблячи сучасну медицину європейського рівня доступною для всіх. Саме апаратів ШВЛ українська медицина потребувала найбільше. Незважаючи на дефіцит високотехнологічного медичного обладнання в світі Фонд Ріната Ахметова зумів закупити і привезти його в Україну, – підкреслила Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.


Представниця Фонду Катерина Свириденко розповіла, що Рінат Ахметов першим прийшов на допомогу країні та виділив на боротьбу з коронавірусом 300 мільйонів гривень.
– Перше обладнання Фонд передав лікарям ще в лютому. Проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні» не має аналогів в країні. Це найбільша, системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медичним установам у боротьбі з коронавірусом, – підкреслила Катерина Свириденко.


Завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Первомайської районної лікарні Олександр Дверницький зазначив, що медустанова вже не перший раз отримує допомогу Фонду Ріната Ахметова:


– Сподіваємося,  що не востаннє. Тому що вимоги надання допомоги змінюються з кожним днем, ми постійно потребуємо сучасного обладнання. Для нормальної роботи цей апарат – як ковток повітря. Спасибі!


Заступниця головного лікаря Інна Бондарева також подякувала Фонду за пiдтримку:
– Така допомога конче важлива для наших пацієнтів. Дуже сподіваємося, що апарат допоможе нам врятувати якомога більше життів. Велика подяка Фонду Ріната Ахметова.


Разом із апаратом ШВЛ лікарі відділення інтенсивної терапії отримали комплекти медичного одягу, пошиті для них за індивідуальними розмірами на спецзамовлення Фонду.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.
 

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3