Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Маріуполя отримали п’ять апаратів ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

06.11.2020

Фонд Ріната Ахметова і ПАТ «Азовсталь» (Метінвест) передали п’ять сучасних апаратів штучної вентиляції легенів міській лікарні № 4 Маріуполя.

– Загалом Фонд придбав понад 200 висококласних апаратів ШВЛ, майже 170 вже передано лікарям в 12 регіонах України. 50 апаратів отримала Донецька область, в тому числі 15 – Маріуполь, де зараз одна з найскладніших ситуацій з епідемією COVID-19 в регіоні. Разом із апаратами ШВЛ опорні лікарні Донецької області одержали від Фонду Ріната Ахметова більше ніж 50 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту і 100 000 експрес-тестів, – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Як зазначив представник ПАТ «Азовсталь» (Метінвест) Костянтин Войцехівський, на допомогу країні Рінат Ахметов виділив 300 мільйонів гривень.

– Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України. Також медустанови Маріуполя отримали понад двадцять тисяч експрес-тестів, засоби індивідуального захисту для медиків, аналізатор проб в комплекті з тест-системою і боксом біобезпеки. А також інше обладнання, що необхідне для проведення високоточних аналізів, – підкреслив Костянтин Войцехівський.

У свою чергу головний лікар Володимир Жигіль підкреслив важливість допомоги:

– Велике спасибі. Ця допомога дуже актуальна. Фонд Ріната Ахметова системно допомагає нам боротися з епідемією. Упевнений, що Маріуполю поталанило. Саме апаратів ШВЛ потребують наші пацієнти.

До його слів приєдналася заступниця міського голови Ксенія Сухова:

– Хочу висловити подяку від міської ради та всіх маріупольців за системну та постійну допомогу. Така підтримка дуже важлива й актуальна. Місто отримало апарати експертного класу, що дозволяють лікарям рятувати життя і здоров'я маріупольців. Спасибі Рінату Леонідовичу за те, що він завжди з нами.

Як зазначив радник керівника Донецької облдержадміністрації Микола Трофименко, допомога Фонду особливо актуальна у той момент, коли епідемія набирає обертів.

– Хочу подякувати Фонду Ріната Ахметова і особисто його Засновнику за таку важливу допомогу нашій охороні здоров'я, – сказав Микола Трофименко.

Медики, які працюють з хворими на коронавірус, отримали комплекти спецодягу від Фонду, пошиті індивідуально для кожного.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні.

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3