Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Кам'янки-Бузької отримали апарат ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК

29.10.2020

28 жовтня Фонд Ріната Ахметова спільно з ДТЕК передали Центральній районної лікарні Кам'янки-Бузької (Львівська область) апарат штучної вентиляції легенів експертного класу виробництва Франції. Вручення обладнання відбулося в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною великої програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів».

– В Україні багато чудових лікарів, але часто врятувати пацієнтів з важкими ускладненнями можуть тільки сучасні апарати ШВЛ. До початку пандемії у багатьох лікарнях України їх просто не було. Рінат Ахметов виділив на допомогу країні 300 мільйонів гривень. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України. Ключовим елементом допомоги стала закупівля 204 апаратів ШВЛ високого класу. Майже 160 одиниць обладнання вже передані медикам в опорних лікарнях 12 регіонів України, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Генеральний директор ДТЕК «Західенерго» Олег Таращук розповів про масштаби допомоги, яка надається регіону в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні».

– Цього року ми передали на потреби області 35 тисяч експрес-тестів для діагностики вірусу і захисні костюми для медичних працівників. Львівська область отримала 21 апарат ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК. Сьогодні ми передаємо вже четвертий апарат ШВЛ Кам'янка-Бузькій лікарні, – сказав Олег Таращук.

Головний лікар Кам'янка-Бузької центральної районної лікарні Роман Кучерепа подякував Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК за підтримку.

– Сердечно дякуємо за те, що прислухаєтеся до наших потреб. Упевнений, що цей апарат врятує не одне життя, в тому числі і після завершення пандемії, – зазначив Роман Кучерепа.

Голова Кам'янка-Бузької районної державної адміністрації Христина Замула зазначила, що обладнання, що передає медикам Фонд Ріната Ахметова, надзвичайно необхідне.

– На Львівщині ситуація з коронавірусом погіршилася, зокрема наш Кам'янка-Бузький район перебуває в помаранчевій зоні. Підтримка наших медиків у цих умовах дуже важлива. Сьогодні вкотре з'явився привід подякувати соціально відповідальному бізнесу за хороші партнерські і тривалі відносини. Дякуємо за четвертий апарат ШВЛ. Ці апарати – важливий внесок у розвиток інфраструктури нашої лікарні, – сказала Христина Замула.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні.

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3