Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Івано-Франківська отримали висококласний апарат ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК

27.10.2020

27 жовтня Фонд Ріната Ахметова спільно з ДТЕК передали медикам Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні апарат штучної вентиляції легенів виробництва Франції. Вручення обладнання відбулося в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною великої програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів».

– У рамках проєкту Фонд Ріната Ахметова передав державним лікарням 320 тисяч експрес-тестів і більше ніж 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту. Але головна медична потреба – апарати ШВЛ, що здатні допомогти лікарям рятувати життя пацієнтів з важкими ускладненнями від COVID-19. Тому Фонд закупив для державних лікарень 204 апарати штучної вентиляції легенів. Майже 160 апаратів вже передані медикам в 12 регіонах України. 20 апаратів отримала Івано-Франківська область, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Представник ДТЕК Ростислав Вітріховський зазначив, що допомога регіону, де працює ДТЕК Бурштинська ТЕС, надається з самого початку пандемії.

– Цього року ми вже передали на потреби Івано-Франківської області 13,4 тисячі експрес-тестів для діагностики вірусу, 12 тисяч захисних костюмів для медичних працівників і 19 апаратів ШВЛ, що рятують людські життя не лише зараз, але й будуть рятувати їх після завершення пандемії. Сьогодні ми вручаємо ще один апарат ШВЛ, – сказав Ростислав Вітріховський.

Перша заступниця голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Марія Савка подякувала Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК за допомогу і зазначила, що вона особливо важлива в нинішніх реаліях.

– За останню добу в області 325 нових підтверджених випадків захворювання, в цілому вже понад 16 тисяч. Перше, що може допомогти в такій ситуації – якісне медичне обладнання, апарати штучної вентиляції легенів. Надзвичайно добре, що соціально відповідальний бізнес продовжує допомагати Прикарпаттю і нашим медичним установам. І сьогодні приємний момент – у нашій інфекційній лікарні з’явиться ще один сучасний апарат ШВЛ. Це вже не перший апарат, який передається лікарні. Впевнена, що він врятує не одне життя. Сердечно дякую соціально відповідальному бізнесу, – зазначила Марія Савка.

За словами в.о. директора Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні Любові Андрусишин, лікарі чекали на це обладнання:

– Наш колектив вдячний за допомогу. Тому що така допомога завжди своєчасна. Ця апаратура нам дуже потрібна, щоб хворі одужували.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні.

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3