Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Чернігівської області отримали ще один сучасний апарат ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

14.12.2020

Фонд Ріната Ахметова передав Менської центральної районної лікарні (Чернігівська область) апарат штучної вентиляції легенів високого класу. Вручення обладнання відбулося в рамках проекту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною великої програми «Рінат Ахметов - Порятунок життів».

- Всього Фонд Ріната Ахметова закупив для державних лікарень понад 200 висококласних апаратів штучної вентиляції легенів. На сьогодні майже всі вони передані медикам і рятують життя пацієнтів з важкими ускладненнями від коронавірусу в 23 регіонах України, - сказала Наталія Ємченко, член Наглядової Ради Фонду Ріната Ахметова.

Представниця Фонду Катерина Свириденко розповіла, що Рінат Ахметов виділив на допомогу державним опорним медустановам 300 мільйонів гривень.

- Перше обладнання Фонд передав лікарям ще в лютому. Проект «Боротьба з COVID-19 в Україні» не має аналогів в країні. Це найбільша, системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медичним установам в боротьбі з коронавірусом, - підкреслила Катерина Свириденко.

Генеральний директор КНП «Менська центральна районна лікарня» Григорій Разнован висловив упевненість, що в такий складний час підтримка дуже важлива:

-Про добрі справи Фонду Ріната Ахметова ми знаємо давно. Але я навіть не сподівався, що така допомога прийде і в нашу лікарню. У нас є свої апарати ШВЛ, але вони свій термін вже відпрацювали. Ми не могли собі дозволити придбати нове обладнання. Ми дуже раді такій допомозі.

Перший заступник Глави Чернігівської ОДА Віталій Загайний подякував Фонд Ріната Ахметова за підтримку і зазначив, що Фонд Ріната Ахметова не вперше надає допомогу медичним закладам регіону.

- Ми це дуже цінуємо. В першу чергу цінуємо соціальну відповідальність, яку взяв на себе великий бізнес, очолюваний паном Ахметовим. Цей апарат допоможе хворим коронавірусом. Від себе особисто та від голови обласної державної адміністрації кажу вам слова подяки, тому що таку серйозну проблему, як пандемія, ми можемо подолати тільки разом. Спасибі, - сказав Віталій Загайний.

За словами начальника управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА Петра Гармаша, обладнання такого класу вкрай необхідно медикам.

- У Чернігівській області з'явилося відразу два таких сучасних апарата. У містах Ніжині та Мені. Спасибі, - сказав Петро Гармаш.

Секретар Менського міської ради Юрій Стальниченко вважає, що без апаратів ШВЛ високого класу медикам довелося б дуже важко.

- Навіть самовіддана праця наших лікарів іноді не здатна допомогти хворим без сучасного обладнання. Дякую Фонду Ріната Ахметова за цей апарат. Він допоможе рятувати життя, - сказав Юрій Стальниченко.

З ним погодився голова районної державної адміністрації Євген Соловйов:

- Від управління охорони здоров'я дякую Фонду за можливість для наших лікарів працювати на сучасном обладнанні і надавати якісну допомогу пацієнтам.

Разом з апаратом ШВЛ лікарі відділення інтенсивної терапії отримали комплекти медичного спецодягу, пошиті для них за індивідуальними розмірами за спецзамовленням Фонду.

 «Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3