Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Київська міська лікарня № 17 отримала висококласний апарат ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

24.12.2020

Фонд Ріната Ахметова передав сучасний апарат штучної вентиляції легенів Київській міській клінічній лікарні № 17. Допомога державній охороні здоров'я надається в рамках масштабного проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні».

– Коли Україна стикнулася із загрозою пандемії, Рінат Ахметов ще в лютому першим прийшов на допомогу Україні. Він об'єднав ресурси благодійного Фонду, ФК «Шахтар» та інших активів SCM і направив 300 мільйонів гривень на допомогу країні в боротьбі з коронавірусом. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину. Для ефективної роботи Фондом було створено проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні», що став частиною програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Проєкт не має аналогів в країні. В його рамках було передано понад 1000 одиниць сучасного медичного обладнання для державних лікарень і лабораторій. Ключовим елементом цієї допомоги країні стала закупівля понад 200 сучасних апаратів ШВЛ. Саме їх українська медицина потребувала найбільше, – розповів Володимир Капустін, представник Фонду.

У свою чергу заввідділення анестезіології лікарні № 17 Валентина Борисова подякувала за таку актуальну та важливу для медиків підтримку.

– Велике спасибі! Сподіваюся, що цей апарат ШВЛ експертного класу врятує життя не одного українця. А також дуже нам допоможе, – підкреслила Валентина Борисова.

Фонд Ріната Ахметова допомагає медикам не тільки обладнанням та витратними матеріалами. Зокрема, Фонд провів дві онлайн-конференції для лікарів, які працюють з апаратами штучної вентиляції легенів. Це були тригодинні вебінари, де провідні експерти МОЗ ділилися передовим світовим досвідом лікування COVID-19 і нюансами роботи з останніми моделями апаратів ШВЛ. В онлайн-навчанні від Фонду Ріната Ахметова взяли участь близько 2000 українських медиків. В тому числі три лікаря Київської міської лікарні № 17. Їм вручили відповідні сертифікати.

Також медики отримали від Фонду комплекти одягу, виготовленого на спеціальне замовлення. На сьогоднішній день лікарям державних лікарень України видано вже майже 1300 таких костюмів.

– У ці дні ми закриваємо ще одну медичну потребу – кисневі концентратори. Для 27 лікарень України у грудні закуплено 140 таких апаратів, – зазначила Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3