Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав сучасний апарат ШВЛ медикам Очакова

15.12.2020

15 грудня Очаківська багатопрофільна лікарня (Миколаївська область) отримала апарат штучної вентиляції легенів високого класу від Фонду Ріната Ахметова. Вручення обладнання відбулося в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів»

– Ключовим елементом допомоги країні стала закупівля Фондом і бізнесами групи SCM понад 200 сучасних апаратів ШВЛ для державних лікарень. Саме цю техніку українська медицина потребувала найбільше. Незважаючи на дефіцит у світі, Фонд Ріната Ахметова зумів придбати і привезти апарати ШВЛ в Україну. На сьогоднішній день медикам передано майже 200 одиниць цього обладнання. Вони рятують життя пацієнтів із важкими ускладненнями від коронавірусу в усіх регіонах країни, – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Представниця Фонду Ріната Ахметова Катерина Свириденко сказала, що проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні» не має аналогів в країні.
– Рінат Ахметов першим прийшов на допомогу медикам і виділив на боротьбу з коронавірусом 300 мільйонів гривень. На ці кошти було закуплено та передано в опорні лікарні 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту і витратних матеріалів, 337 тисяч експрес-тестів, понад тисячу одиниць медичного та лабораторного обладнання. Це найбільш системна та масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державній охороні здоров'я, – підкреслила Катерина Свириденко.
 
 
Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім подякував Фонду Ріната Ахметова за допомогу регіону, наголосивши на її надзвичайній важливості:
– Дуже радий, що соціально відповідальний бізнес приділяє увагу проблемам країни. Ваш Фонд не тільки передає апарати ШВЛ, а й проводить навчання. Це дуже важливо. Дуже приємно, що бізнес допомагає, особливо в таких складних умовах. Дякую».
 
 
За словами начальника Управління охорони здоров'я Миколаївської ОДА Павла Георгієва, медики мають велику потребу в підтримці перед лицем глобального виклику.
– Від імені всіх медиків дякую Фонду за такі потрібні подарунки. У нас є кадри, які будуть використовувати це обладнання. Спасибі, – сказав Павло Георгієв.
Як розповіла головна лікарка Очаківської багатопрофільної лікарні Ольга Степанова, медзаклад надає допомогу хворим на коронавірус з 28 листопада.
 
 
– У нас 180 ліжок. Зараз в нашій лікарні 50 хворих із підтвердженим діагнозом COVID-19 або підозрою на нього. Ми бачили, як такі апарати вручалися в інших лікарнях і дуже раді, що такий безцінний подарунок отримала і наша лікарня. Це апарат високого класу, що має багато функцій. Завдяки цьому апарату ми зможемо зберегти здоров'я багатьом людям. Це великий подарунок до Нового року нашим лікарям і пацієнтам. Дуже вдячна Ринату Ахметову і всім працівникам його Фонду, – сказала Ольга Степанова.
 
 
Разом із апаратом ШВЛ лікарі відділення інтенсивної терапії отримали комплекти медичного одягу, пошиті для них за індивідуальними розмірами на спецзамовлення Фонду.
 
«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.