Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав сучасний апарат ШВЛ лікарні ім. Горбачевського в Херсоні

17.11.2020

Херсонська обласна інфекційна лікарня ім. Горбачевського отримала висококласний апарат штучної вентиляції легенів від Фонду Ріната Ахметова.

– Ще в лютому Рінат Ахметов виділив 300 мільйонів гривень на допомогу країні в боротьбі з COVID-19. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину. Для ефективної роботи Фондом було створено проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні», який не має аналогів в країні. Це найбільша, системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медичним установам у боротьбі з коронавірусом. Ключовим елементом в рамках проєкту стала закупівля для державних лікарень понад 200 суперсучасних апаратів ШВЛ. Саме апаратів ШВЛ українська медицина потребувала найбільше. Незважаючи на дефіцит високотехнологічного медичного обладнання в світі, Фонд Ріната Ахметова зумів закупити і привезти його в Україну, – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

За її словами, понад 180 висококласних апаратів ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова вже надійшли в опорні державні лікарні в регіонах країни.

– Хочу подякувати Фонду Ріната Ахметова за апарат штучної вентиляції легенів, завдяки якому ми будемо надавати своєчасну допомогу в повному обсязі хворим на коронавірус, – зазначила заступниця директора Херсонської лікарні Олена Тимошенко.

До слів подяки приєднався глава Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв.

– У цій лікарні працюють з дуже важкими випадками коронавірусу. Тому такі подарунки сьогодні особливо є цінними. Хочу сказати спасибі меценатам і благодійникам, які допомагають закладам охорони здоров'я області. Тільки разом, об'єднавши зусилля, ми можемо допомогти лікарям, які сьогодні на передовій боротьби з коронавірусом, – сказав Юрій Гусєв.

У свою чергу директор департаменту охорони здоров'я Херсонської ОДА Віктор Короленко підкреслив важливість допомоги Фонду:

– Це обладнання дійсно дарує життя людині. Воно використовується в критичних ситуаціях, коли це життєво необхідно.

Разом із апаратом ШВЛ лікарі відділення інтенсивної терапії отримали комплекти медичного спецодягу, пошиті для них за індивідуальними розмірами на замовлення Фонду.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються у боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3