Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав два сучасних апарати ШВЛ обласній дитячій лікарні в Лисичанську

11.11.2020

Обласна дитяча клінічна лікарня в Лисичанську отримала два висококласних апарати штучної вентиляції легенів від Фонду Ріната Ахметова та компанії ДТЕК.

– З лютого 2020 року Фонд Ріната Ахметова забезпечує лікарів, які знаходяться на передовій боротьби з коронавірусом, найнеобхіднішим. Ключовим елементом допомоги країні в рамках проєкту Фонду «Боротьба з COVID-19 в Україні» стала закупівля для державних лікарень понад 200 суперсучасних апаратів ШВЛ. Незважаючи на дефіцит високотехнологічного медичного обладнання в світі, Фонд Ріната Ахметова зумів закупити і привезти його в Україну. Більш ніж 170 висококласних апаратів ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова надійшли в опорні державні лікарні в 12 регіонах країни, – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Вона додала, що перші апарати ШВЛ були передані в державні лікарні України ще в березні 2020 року. В свою чергу представник ДТЕК Віталій Шевченко зазначив, що пандемія стала серйозним викликом державній системі охорони здоров'я.

– Сьогодні Фонд Ріната Ахметова і ДТЕК передають вам два висококласних сучасних апарати ШВЛ. Це обладнання просте в підключенні та використанні, а також значною мірою виключає вплив людського фактора. Тому техніка може бути використана відразу ж після встановлення, що дуже важливо в умовах пандемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз, – сказав Віталій Шевченко.

Для державних лікарень Фонд Ріната Ахметова також придбав унікальне обладнання: ізолюючий мобільний бокс для транспортування інфекційних хворих, аналізатор проб в комплекті з тест-системою і боксом біобезпеки, аналізатор проб на коронавірус в комплекті з тест-картриджами, аналізатор ПЛР-тестів на коронавірус, джерело безперебійного живлення та багато іншого.

Заступниця керівника Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська подякувала за допомогу регіону:

– Дуже приємно, що Луганська область черговий раз приймає медичне обладнання від Фонду Ріната Ахметова. Таких апаратів ШВЛ в дитячій обласній лікарні раніше не було. Вони допоможуть рятувати наших діток. Дякую Фонду! Ви – перші, хто став допомагати не тільки Луганській області, але й всій Україні.

Медики також відзначили актуальність допомоги Фонду Ріната Ахметова в боротьбі з коронавірусом.

– Від усього колективу лікарні хочу подякувати Фонду Ріната Ахметова. У нас не було такого потрібного обладнання. Ці апарати працюватимуть в реанімаційному відділенні та закриють потребу в такій техніці, – зазначила директорка лікарні Світлана Ошека.

На сьогоднішній день медики Луганської області отримали від Фонду Ріната Ахметова більш ніж 15 апаратів ШВЛ, 30 000 експрес-тестів для визначення коронавірусу та 25 000 одиниць засобів індивідуального захисту.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3