Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав два апарати ШВЛ інфекційному відділенню Петропавлівської лікарні

13.11.2020

Інфекційне відділення Петропавлівської лікарні в Луганській області отримало два сучасних апарати штучної вентиляції легенів від Фонду Ріната Ахметова та компанії ДТЕК.

– Ключовим елементом допомоги країні в рамках проєкту Фонду Ріната Ахметова «Боротьба з COVID-19 в Україні» стала закупівля для державних лікарень понад 200 суперсучасних апаратів ШВЛ. Саме апаратів ШВЛ українська медицина потребувала найбільше. Незважаючи на дефіцит високотехнологічного медичного обладнання в світі, Фонд Ріната Ахметова зумів закупити і привезти його в Україну. Понад 170 висококласних апаратів ШВЛ від Фонду надійшли в опорні державні лікарні в 12 регіонах країни, як у великі клініки обласних центрів, так і невеликі лікарні регіонів, роблячи сучасну медицину європейського рівня доступною для всіх, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

За словами представника ДТЕК Бориса Сафонова, коли Україна стикнулася з пандемією, Рінат Ахметов першим прийшов на допомогу.

– Сьогодні ми передаємо вам сучасні апарати ШВЛ. Це обладнання просте у використанні та значною мірою виключає вплив людського фактора. За допомогою цих апаратів медики зможуть рятувати життя і після епідемії коронавірусу. Раніше Фонд Ріната Ахметова і ДТЕК передали Петропавлівській лікарні експрес-тести для діагностики короновіруса. Це наша соціальна відповідальність перед регіоном, де працює ДТЕК Луганська ТЕС, – сказав Борис Сафонов.

У свою чергу заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська подякувала Рінату Ахметову за допомогу регіону.

– Велике спасибі Фонду Ріната Ахметова за допомогу, яку він надає з перших днів пандемії. Ця лікарня знаходиться на лінії зіткнення, багато пацієнтів приходять з непідконтрольної території. Ці апарати вкрай важливі, – додала Катерина Безгинська.

До її слів приєднався керівник Станично-Луганської адміністрації Луганської області Юрій Золкін:

– Апарати штучної вентиляції легенів дійсно допоможуть медикам у боротьбі з пандемією. Дякую Фонду Ріната Ахметова!

На сьогоднішній день медики Луганської області отримали від Фонду Ріната Ахметова більш ніж 15 апаратів ШВЛ, 30 000 експрес-тестів для визначення коронавірусу та 25 000 одиниць засобів індивідуального захисту.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких залучено до боротьби з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3