Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Київські лікарі отримали медичне обладнання від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК

03.02.2021

3 лютого Фонд Ріната Ахметова спільно з ДТЕК передали Київській міській клінічній лікарні №17 сучасні ліжка та монітори пацієнтів. Вручення обладнання відбулося в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні».

– Пандемія коронавірусу стала серйозним викликом для державної медицини. Щоб допомогти опорним лікарням країни оперативно закрити медичнi потреби, Рінат Ахметов об'єднав ресурси благодійного Фонду, ФК «Шахтар», ДТЕК та інших активів SCM. З лютого минулого року почалась реалізація проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні», в рамках якого вдалося придбати і передати лікарням у всіх регіонах понад 1000 одиниць медичного та лабораторного обладнання. Ключовим елементом допомоги стала закупка понад 200 апаратів штучної вентиляції легенів.  Крім того, медики отримали більше 337 ​​тисяч експрес-тестів, понад 200 тисяч засобів індивідуального захисту і витратних матеріалів. У 2021 році проєкт триває. Сьогодні Фонд Ріната Ахметова і ДТЕК передали сучасні монітори пацієнтів і комфортні ліжка столичній лікарні №17. У найближчих планах – облаштування кисневих постів у регіональних лікарнях, – говорить Юлія Єршова, директорка з комунікацій Фонду Ріната Ахметова.

У Київську міську лікарню №17 передано чотири комплекти сучасних ліжок NITRO HB 3350 і мобільних моніторів для пацієнтів Beta12. Науковий керівник відділення інтенсивної терапії, лікар-анестезіолог лікарні №17, президент Асоціації анестезіологів України Сергій Дубров подякував Рінату Ахметову за постійну підтримку. Раніше медустанова отримала від Фонду апарат ШВЛ експертного класу.

– Фонд Ріната Ахметова і ДТЕК передали нашому відділенню інтенсивної терапії чотири функціональних ліжка з електричним приводом і чотири монітори цілодобового моніторингу життєвих показників пацієнтів. Сьогодні в нашому відділенні закінчують ремонт двох палат і, дійсно, надзвичайно приємно одержати для цих палат нові монітори та ліжка. Сподіваюся, ми будемо ще краще допомагати пацієнтам, – сказав Сергій Дубров.

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук висловив подяку медикам за їхню нелегку працю та зазначив, що допомога Україні в такий складний період – обов'язок кожного:

– Ми віримо, що в нашій країні зупинити коронавірус можливо тільки спільними зусиллями держави, бізнесу та суспільства. Кожен повинен зробити свій внесок.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Докладніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в наших спеціальних матеріалах тут