Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова увійшов до числа фіналістів однієї з найпрестижніших PR-премій у світі

05.07.2021

Міжнародна асоціація паблік рилейшнз (IPRA) назвала фіналістів однієї з найпрестижніших міжнародних премій у галузі зв’язків із громадськістю – IPRA Golden World Awards. Фонд Ріната Ахметова вийшов у фінал премії зразу в двох номінаціях – «Sport» і «NGO campaign». Він відзначений за створення освітнього серіалу «Діджитал-фізра».

– Цю нагороду можна вважати «Оскаром» для працівників PR-індустрії. Для Фонду Ріната Ахметова велика честь — опинитися в числі фіналістів однієї з найпрестижніших галузевих премій у світі. Ми раді, що наш проєкт «Діджитал-фізра» не тільки допоміг тисячам українських школярів, а й був високо оцінений світовою професійною спільнотою, – сказала Юлія Єршова, директорка з комунікацій Фонду.

Премія «IPRA Golden World Awards» була заснована в 1990 році й оцінює кращі комунікаційні проєкти за рівнем креативу, якості стратегії та досягнутими результатами. За всіма цими критеріями і була відзначена «Діджитал-фізра». Серіал був створений Фондом Ріната Ахметова на самому початку пандемії коронавірусу спільно з Міністерством цифрової трансформації України та ФК «Шахтар». По суті, це – посібник для дистанційного навчання підлітків основам фізичної культури. Тільки в новій, зрозумілій і улюбленій дітьми формі. «Вчителями» в межах 12-серійного освітнього курсу «Діджитал-фізкультура для школярів за участю зірок спорту» стали гравці футбольного клубу «Шахтар» Андрій Пятов і Сергій Кривцов. Ведучі проєкту – зірки гумористичного шоу «Мамахохотала» Євген Янович та Олег Маслюк, який є також амбасадором Фонду Ріната Ахметова. Теми уроків – від секретів розминки та правил присідання до йоги та кіберспорту.

Аудиторія проєкту «Діджитал-фізкультура» на Діджитал-майданчиках і національному телебаченні склала більш ніж 5 мільйонів людей. Сотні тисяч дітей стали регулярно робити фізичні вправи в домашніх умовах. Відеоролики, випущені в межах просування серіалу в соціальних мережах стали вірусними й широко поширювалися навіть серед аудиторій, які з самого початку не були цільовими. Крім того, серіал узяли в ротацію понад 20 національних і регіональних телеканалів. Їх сумарна аудиторія – не менше 26 мільйонів осіб. Серіал також був розміщений на українській державній платформі цифрової освіти «Дія».

Фонд Ріната Ахметова провів опитування серед школярів, які подивилися серіал. 100 % опитаних сказали, що «Діджитал-фізкультура» була для них цікава і вони подивилися всі серії. 82,5 % сказали, що серіал спонукав їх до заняття фізкультурою з великим бажанням. 97,5 % із них стали частіше займатися спортом після знайомства із серіалом. 92,5 % опитаних школярів почали регулярно робити зарядку й гімнастику.

Цього року учасниками премії стали сотні компаній і рекламних агентств із декількох десятків країн з усіх континентів. Чи є в списку фіналістів, поряд із Фондом Ріната Ахметова, інші організації з України – поки невідомо. Переможця премії оголосять восени 2021 року. Церемонія нагородження пройде у Вільнюсі (Литва).

Усі серії серіалу «Діджитал-фізра» розміщені на сторінці Фонду Ріната Ахметова в Facebook і на YouTube-каналі.