Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає лікарям отримати нові знання для боротьби з COVID-19

05.04.2021

Фонд Ріната Ахметова спільно з МОЗ та Асоціацією анестезіологів України провели вже три онлайн-конференції для лікарів, які протистоять епідемії коронавірусу. Конференції подивились майже 8000 медичних працівників зі всієї України.
Один із них ‒ завідувач 1 інфекційним відділенням Київської міської лікарні №17 Богдан Мельник. За словами лікаря, сьогодні такі конференції мають вкрай важливе значення.

‒ Самоосвіта лікаря підвищує виживання кожного його пацієнта будь-якої категорії. Ми з коронавірусом як на війні. І ми повинні перемогти, ‒ каже Богдан Мельник.

Президент Асоціації анестезіологів України Сергій Дубров ‒ один із провідних експертів онлайн-конференцій. Він переконаний, що обмін досвідом особливо важливий для лікарів в умовах боротьби з епідемією нової хвороби. І це ‒ далеко не єдина допомога від Фонду Ріната Ахметова українській медицині.

‒ Мультидисциплінарний підхід дозволяє слухачам, тобто лікарям, які беруть участь у цій конференції, переймати від реальних фахівців дієві та ефективні методи: що і як краще треба робити при лікуванні хворих на COVID-19. Я досить багато їжджу по Україні, практично в кожному лікувальному закладі є апарат ШВЛ. Багато лікарень у якості подарунка від Фонду Ріната Ахметова отримали також засоби індивідуального захисту, експрес-тести. Допомога колосальна, і вся медична спільнота вдячна Фонду за це, ‒ Поснов Сергій Дубров.

З початку пандемії усього допомогу Фонду Ріната Ахметова отримали 505 стаціонарів для лікування COVID-19 і пневмонії у 203 населених пунктах. Це найбільша, системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медичним установам у боротьбі з коронавірусом.

‒ Ми багато спілкуємося з лікарями по всій країні, проводимо для них семінари, вчимо працювати на новому обладнанні. Лікарі кажуть нам, що апаратура, яку Фонд Ріната Ахметова направив до державних лікарень, надійшла дуже вчасно. Вона вже рятує життя сотень тисяч українців, і буде працювати ще довго для порятунку людей як під час пандемії, так і після її завершення, ‒ розповіла Юлія Єршова, директорка з комунікацій Фонду.

Онлайн-конференції – частина масштабного проєкту Фонду «Боротьба з COVID-19 в Україні», в рамках якого опорні державні лікарні в усіх регіонах отримали 155 кисневих концентраторів, 337 тисяч експрес-тестів, більш ніж 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту й витратних матеріалів. Для 633 ліжко-місць у регіонах був забезпечений доступ до стаціонарних і мобільних джерел кисню. Ключовим елементом допомоги Фонду стали понад 200 апаратів ШВЛ ‒ це найбільша поставка подібного обладнання в Україні за час пандемії.