Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Ван Гог і... пиво?

26.08.2015

Бренд «Хайнекен» став партнером Музею Ван Гога. Той, у свою чергу, пообіцяв прихильникам у першій половині 2016-го року сюрприз — унікальний віртуальний тур по життю та творчості художника.

Аксель Рюгер, директор музею Ван Гога: «Ми пишаємося тим, що будемо взаємодіяти з брендом, який, як і музей, розташований в Амстердамі, але користується величезним впливом у світі».

Завдяки цьому контракту, ті, хто цінують культуру і пиво, зможуть насолодитися творами одного з найвідоміших голландських художників усіх часів і одночасно — легендарним напоєм преміум-класу. За сприяння пивоварної компанії Музей сподівається збільшити кількість відвідувачів, обладнавши новий вхід до будівлі. Його буде урочисто відкрито 5-6 вересня 2015. Спеціально для цього на Музеумплейн встановлять лабіринт із 125 000 соняшників. Відвідувачі, які прийдуть першого дня, зможуть знайти там три спеціальні «кімнати»: з колажем фан-арту за мотивами картин Ван Гога; з фоторепортажем усього процесу будівництва; з артистом, який щогодини влаштовуватиме ексклюзивний перформанс. Наступного дня співробітники музею безкоштовно роздаватимуть соняхи з лабіринту.

Трирічна угода виходить за рамки меценатства: «Хайнекен» використовуватиме свій флагманський бренд для просування тематичних заходів, присвячених Ван Гогу.

Напевно це стосуватиметься і нового проекту «Зустріч з Вінсентом Ван Гогом», який на початку 2016 зможуть побачити шанувальники творчості живописця. Музей готує віртуальну мультимедійну подорож коротким і бурхливим життям художника.

Буття Ван Гога буде відтворено за допомогою аудіовізуальних і цифрових додатків, цитат з оригіналів листів, сцен із життя, оригінальних робіт і репродукцій картин. Першими проект побачать у Китаї, потім він подорожуватиме світом.

«Завдяки сучасним технологіям ви зможете відправитися у віртуальний тур по життю Вінсента. Ця виставка фокусуватиметься на різних аспектах його шляху, його амбіціях, міфах і джерелах натхнення», — пояснює директор Музею Ван Гога Аксель Рюгер.

Для втілення цього проекту знадобилося сім років.

Джерело: https://artchive.ru