Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

MOMA ПЕРЕХОДИТЬ ДО НОВИХ ПРИНЦИПІВ ФОРМУВАННЯ ЕКСПОЗИЦІЇ ТА ВИСТАВОК

18.12.2015

   Музей сучасного мистецтва у Нью-Йорку оголосив про перехід до нових принципів формування основної експозиції та виставок. МоМА хоче відійти від чіткого структурування за жанрами та історичними періодами, надавши перевагу більш експериментальному, інтуїтивно зрозумілому стилю, який головний куратор відділу живопису та скульптури музею Енн Темкін сформулювала наступним чином: «Відучитися від того, що ми вивчили».
Новому підходу сприятиме реконструкція, здійснювана за проектом архітектурного бюро Diller Scofidio + Renfro. Після монтажу нової експозиції планують позбавитися від покажчиків з назвами розділів.
«Ми можемо змінюватися, – стверджує директор музею Гленн Лоурі. – Зрештою, у Мойсея не було скрижалі з описом того, як нам структурувати колекцію... Це не «Живопис і скульптура» або «Малюнки та роботи на папері», це – колекція Музею сучасного мистецтва».
Як пояснила Енн Темкін, «музей відображає перехід від мислення за категоріями або мислення у так званих канонічних наративах до мислення у множинних історіях. До цікавості, а не до декларацій».
Джерело: http://artguide.com/news/3664