Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

#РАКНЕВИРОК. Головне вчасно

22.10.2021

Є теми, які піднімати дуже складно. Є проблеми, які актуальні завжди. Немає в світі, напевно, сім'ї, яку б не зачепив своїми щупальцями рак. Але страшна хвороба ‒ не завжди вирок. Про це добре знають у Фонді Ріната Ахметова. Адже ще в 2008 році у Фонді була розроблена і впродовж багатьох років діяла програма «Рак виліковний». Завдяки їй для онкоклінік України Фондом були закуплені 15 одиниць медичної техніки: комп'ютерні томографи та лінійні прискорювачі. Це дозволило пройти діагностику і терапію 400 000 жителям України.

Зараз Фонд запускає проєкт психологічної підтримки онкохворих #РАКНЕВИРОК. Це логічне продовження програми «Рак виліковний».

Наскільки тема актуальна? В Україні, за даними Міністерства охорони здоров'я, понад мільйон онкохворих. Щороку рак виявляють більш ніж у 130 тисяч осіб. Причому третина пацієнтів дізнаються про свій діагноз на пізніх стадіях, коли боротися із захворюванням вже надзвичайно складно.

Проєкт #РАКНЕВИРОК надасть трибуну кращим онкологам і психологам країни, які допоможуть швидше впоратися з першим шоком від поставленого діагнозу, прийняти його і почати боротьбу за життя і здоров'я.

Протягом жовтня, листопада і грудня Фонд буде збирати для проєкту #РАКНЕВИРОК історії українок, які перемогли рак.

Перша тема – рак молочної залози. Це найбільш поширена форма онкології. За статистикою, в групі ризику кожна восьма жінка.

У Фонді вірять, що інформаційна кампанія та щирі історії одужання жінок надихнуть і підтримають пацієнтів, які тільки починають важку боротьбу з онкологією. Усі історії зцілення від раку об'єднує один загальний посил – як важливо в процесі боротьби навчитися жити. Жити заново!