Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Акція «Рінат Ахметов – Дітям»: як вона проходить у країні

25.12.2021

На календарі грудень, невдовзі Новий рік. І це означає, що настав час Акції «Рінат Ахметов – Дітям». 

Вона народилася з особистої ініціативи Ріната Ахметова понад 20 років тому. І все так само улюблена й очікувана дітками. За роки існування формат  Акції змінювався, але мета й філософія – дарувати тепло та турботу дітям – залишалися незмінними. Тільки за останні 14 років подарунки від Ріната Ахметова отримали майже 1000000 дітей.

Цього року в рамках Акції Фонд влаштував справжній новорічний бал для дітей у Маріуполі. Учасниками стали вихованці дитячих будинків сімейного типу, а також діти – учасники програм та проєктів Фонду Ріната Ахметова.

Хлопчики та дівчатка, виконуючи певні завдання та інструкції від Головного Чарівника, отримували спеціальні мішечки з чудесами, що символізували радість, сміливість, чесність та дружбу. З них діти створили справжню капсулу чудес, адже це те, що живе всередині нас, і те, що ми можемо створити своїми руками.

Кожна дитина змогла знайти заняття до душі: пройти майстер-клас з пускання мильних бульбашок з використанням фігурних ракеток, попрактикуватися в розгадуванні різних фокусів, приміряти на себе барвистий аквагрим та взяти участь у багатьох інших захоплюючих активностях. Приємним сюрпризом для багатьох дітей стала інтерактивна вистава «Маленький Дід Мороз».

Одними з перших, хто цього року разом із Фондом Ріната Ахметова розділив новорічну атмосферу, стала родина Молярів. Уже майже 10 років Андрій та Наталя Моляри працюють мамою й татом, дарують діткам тепло та любов.

Серед тих, хто отримав подарунки, була й родина Загнітків, яка через війну на Донбасі була змушена покинути рідну Макіївку. З початку знайомства з Фондом Ріната Ахметова діти стали активними учасниками його програм та проєктів.

Сюрпризи та новорічні подарунки також отримали дітки із ДБСТ Наталії Сидоренко з Маріуполя. Дитячий будинок сімейного типу Наталія створила в 2018 році, а надихнула її рідна дочка – Настя.

Акція «Рінат Ахметов – Дітям» – це не просто подарунки тисячам дітей, це дотик до їх долі, який змінює життя на краще й дарує віру в диво. Дуже важливо допомогти дітям розкрити свої здібності й дати віру в те, що вони можуть досягати поставленої мети і змінювати світ на краще.

У рамках Акції цього року також відбувся традиційний всеукраїнський онлайн-урок «Твоя суперпрофесія».

Це був унікальний профорієнтаційний захід, учасниками якого стали школярі 8-11 класів, а також підлітки з інтернатних закладів та дитячих будинків сімейного типу з усієї України.

Запрошеними ведучими онлайн-уроку «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперпрофесія» стали зірки телеканалу «Україна» Лілія Ребрик і Григорій Герман. Під час онлайн-уроку учасники не лише познайомилися з популярними й відомими представниками затребуваних професій, але й дізналися, що необхідно зробити та яку професію обрати, щоб максимально розкрити свої таланти, реалізуватися й стати успішним.

Під час трансляції урок дивилися понад 5 тисяч користувачів. Таким чином, він став наймасовішим та встановив національний рекорд України.