Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Прийшов час подарунків. БЛОГ Наталі Ємченко, директора зі зв’язків із громадськістю та комунікацій СКМ

22.08.2017

У свій день народження потрібно дарувати подарунки – на собі перевірено. У день народження Благодійного фонду – тим більше. Причому якісь особливі подарунки особливим людям.

В Україні дуже багато благодійних фондів і NGO, які допомагають людям та країні, хотіли б робити більше, але не знають, як зробити якісний стрибок.

Як відірватися від операційки й подивитися трохи далі вперед. Як і куди рости. Як масштабувати свою роботу. Як робити світ кращим ще ефективніше.

Буквально щодня ми у Фонді Ріната Ахметова обговорюємо з колегами в секторі ці та інші питання. Наприклад – проблему вигорання членів команди. Або – чи потрібна благодійному фонду стратегія. Або – навіщо потрібна візія і якою вона має бути.

Фонду Ріната Ахметова в липні виповнилося 12 років. Його найбільшому проекту, Гуманітарному штабу, 3 роки. І ми ось про що подумали: не влаштовувати свят, не робити звітів цьогоріч, а зробити всьому сектору NGO (і собі зокрема) подарунок. Точніше – можливість.

Можливість перезавантажитися, виринути з операційки, помацати руками нові техніки управління (родом з IT, наприклад – Agile), щоб вийти на новий рівень. Вирости. Стати системними. Сильнішими. Ефективнішим. А отже – більше допомагати.

І ми 4–5 вересня робимо дводенний стратегічний workshop із застосування Agile і Scrum у благодійних організаціях. Всього – 20 благодійних фондів.

Ми вирішили запросити насамперед тих, кого знаємо особисто або в одне рукостискання. У кого горять очі. Хто хоче змінюватися і змінювати. Чиї ідеї роблять світ. 18 фондів ми запрошуємо безпосередньо. Ще 2 – на конкурсній основі.

Хто має шанси перемогти й отримати можливість для участь у workshop:

  • Організації, які вірять, що благодійність може бути ефективним професійним інструментом вирішення різних соціальних проблем;
  • організації, які готові працювати над своєю ефективністю змінюватися;
  • організації, які живуть швидко, але водночас проповідують системність;
  • організації, у яких є запит на нові формати, на зміни.

Якщо Ви прагнете вивести Вашу організацію на стійкий рівень і системне вирішення завдань, надішліть Ваше мотиваційне есе на [email protected] з темою «Agile» до 12–00 28 серпня 2017 року.

Ми оголосимо переможців до 18–00 29 серпня 2017 року.

****

Програма:

Перший день – 4 вересня, 9:30 – 18:30.

1. Ви обговорите ключові трендів сектору благодійності.
2. Ви отримаєте уявлення про відмінності й переваги гнучкої розробки, зокрема для застосування у своїх благодійних проектах, ознайомитеся з ключовими розділами філософії Agile, візьмете участь у практичних воркшопах.

Другий день – 5 вересня, 9:00 – 18:30.

Ви зможете попрацювати з інструментами формування бачення проекту / пріоритетності цілей, підготуватися до формування стратегії змін у Вашій організації.

2 дні роботи з найкращими професіоналами в галузі проектування змін в організаціях / стратегування їхньої діяльності.

Плюс – ми складемо карту трендів сектору.

ДЖЕРЕЛО