Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Національна кампанія Фонду Ріната Ахметова #ДякуємоМедикам: вдячність лікарям за самовіддану працю в умовах пандемії

07.06.2021

Фонд Ріната Ахметова продовжує збирати історії вдячності пацієнтів з COVID-19, життя та здоров’я яких врятували лікарі. Слова подяки анестезіологам, сімейним лікарям, хірургам, інфекціоністам, а також керівникам відділень реанімації та медичних установ надходять із різних регіонів України.


– Всеукраїнська кампанія Фонду Ріната Ахметова #ДякуємоМедикам – це акція, у фокусі якої щоденний подвиг «людей у білих халатах», справжніх героїв нашого часу. Це історії про безсонні ночі біля ліжка хворого, про жертовність медиків, які, ризикуючи здоров’ям своїм та своїх близьких, не припиняли надавати допомогу, – розповіла Юлія Єршова, директорка з комунікацій Фонду Ріната Ахметова.


Олена Сова з Павлограду на Дніпропетровщині захворіла на COVID-19, коли була на останніх тижнях вагітності другим сином, її старшому хлопчику ще не було й  двох років. Потрапила до лікарні імені Мечникова у Дніпрі. Її випадок за складністю називають «один на тисячу». Каже, що відданість лікарів врятувала життя їй та немовляті, яке народилося. 


-    Коли доставили на швидкій до лікарні, там одразу почали обережну терапію, бо мені, вагітній, багато препаратів були протипоказані. Дуже дякую лікарям, що я жива, здорова і поруч мої хлопчики, що можу бачити, як вони ростуть. 
Жінка перебувала в реанімації та потребувала ретельного нагляду більш ніж 20 днів, потім продовжувала лікування в ковідному відділенні, та лише через півтора місяці повернулася додому. 

-    Було важливо визначити той момент, коли починати пологи. Боролися за два життя, але вкрай необхідно було зберегти здоров’я Олени, бо малюку потрібна здорова мама, – говорить Ірина Китова, заступниця медичного директора з акушерської допомоги Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова. – Багато медиків, і лікарі, і сестрички, і санітарочки, працюють у відділеннях, але про багатьох навіть не знають. Порятунок життя – це праця не однієї людини, а командна робота. Вкрай важливо розповісти про досягнення кожного.


Віднайти сили для одужання допоміг пацієнту з великою кількістю хронічних хвороб завідувач відділення реанімації Львівської обласної інфекційної лікарні Віктор Токарєв.


-    COVID-19 я підхопив на роботі, захворіло водночас 6 чоловік. У мене купа супутніх захворювань та цукровий діабет. 15 днів було так погано, що не міг піднятися з ліжка, потрапив до реанімації. Друзі вже мене «поховали». Прохворів місяць, але завдяки завідуючому реанімації Віктору Павловичу Токареву видужав і виписався додому. І я був такий щасливий, що бачу весну, сонце, – ділиться пацієнт. 


Лікаркам реанімаційного відділення Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні Наталію Курлищук та Ніну Фокшанську колеги дякують за опіку над хлопчиком, який потрапив до них із 85% ураження легень.


-    Рятуючи життя дітей, команда нашого реанімаційного відділення творить справжні дива! Стан дитини прогресуюче погіршувався. Це супроводжувалось тяжкими порушеннями в роботі усіх органів та систем. Через важкий перебіг COVID-19 пацієнт провів 15 тяжких днів на штучній вентиляції легень. 15 тяжких днів лікарі відділення боролися з підступними проявами недуги, поки дитина не почала дихати самостійно без підтримки апарата. Цей випадок можна було б сміливо назвати дивом зцілення, але слід пам’ятати, що за цим дивом стоять високий професіоналізм і невтомна праця медичних працівників нашого закладу. 


Всеукраїнську кампанію #ДякуємоМедикам підтримали телеведучі та відомі особистості, серед яких Олексій Суханов, Максим Сікора, Лілія Ребрик. Аби залишити слова вдячності, переходьте на cторінку:
https://akhmetovfoundation.org/thankyoudoctors.