Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Народжені серцем: мрія стати мамою здійсненна

17.09.2024

Наталія Юр'єва, 37-річна вчителька з міста Боярки, завжди мріяла стати мамою. Протягом 10 років вона разом із чоловіком намагалася завести дитину, але доля мала інші плани. Попри всі труднощі, Наталія не втрачала надії та вірила, що невдовзі стане мамою.

Подружжя вирішило не чекати дива, а усиновити дитину з інтернатного закладу. Вони стали на облік усиновлювачів, пройшли курси та розпочали пошук дитини. На щастя, довго чекати не довелося. Одного дня їх мрія стати батьками здійснилася! У пологовому будинку в їхньому місті народився їх хлопчик. Біологічна мати відмовилася від немовляти, але Наталія не тримає зла на жінку, бо «вона народила для неї сина».

При першій зустрічі серце майбутньої мами одразу відчуло, що це її дитина. Довго не думаючи, подружжя вирішило всиновити малюка. Хлопчика назвали Романом.

Незважаючи на те що усиновлення часто супроводжується таємницею, Наталія вирішила відверто ділитися своєю історією. Вона хоче показати іншим, що усиновлення – це не складно, це шанс стати мамою і ощасливити дитину, яка потребує любові та турботи.

Хоча Наталія й не мала досвіду материнства до моменту всиновлення, але вона впевнена, що мати дитину – це неймовірне щастя, про яке вона мріяла, до якого прагнула та йшла довгих 10 років. Зараз Ромчику вже виповнилося 2 роки.

«Бути прийомною мамою, чи мамою усиновителькою, чи мамою вихователькою – це справжнє щастя, тому що тут головне значення «бути мамою», а що може бути краще?!», – говорить Наталія.

Життя після появи дитини в родині змінилося кардинально. Все стало з ніг на голову. Чоловік підтримує Наталію й допомагає доглядати за сином, декретну відпустку взяв на себе. Тому Наталія продовжує працювати в школі й успішно поєднує ролі вчительки та мами. Мама-усиновлювачка відзначає, що тепер на першому плані – дитина, а всі інші життєві проблеми відійшли на другий план.

«Клопоти, хвилювання, прикорми, перші кроки, щеплення, лікарі, садочок ‒ цей перелік триватиме безкінечно! Але воно того варте!» – стверджує жінка.

Наталія звертається до всіх, хто хоче взяти дитину в свою родину, щоб вони не боялися усиновлення та не здавалися на цьому шляху, де буває чимало перешкод.

«Якщо ви хочете бути батьками, якщо це ваша мрія, ваше прагнення – у вас все вийде! Продовжуйте попри все рухатися вперед, крок за кроком іти до своєї мрії стати батьками, і колись ця мрія здійсниться, як у мене», – дає поради майбутнім батькам Наталія.

Як зазначає, усиновлювачка всі ці роки очікування на дитину були варті того. Малюк став центром життя родини, і кожен день приносить нові радощі та виклики.

У День усиновлення, який відзначається в нашій країні 17 вересня, мама Наталія бажає всім кандидатам в усиновлювачі пройти цей шлях і досягнути своєї мети:

«Бажаю майбутнім батькам великої сили терпіння, незламності, позитивного настрою та любові. Бо лише любляче серце, яке готове приймати та віддавати, притягне до себе цей успіх. Бажаю усім нам миру і перемоги для країни, в якій зростатимуть наші найкращі, найдорожчі, найцінніші дітки. І пам'ятайте – у вас буде маля, про яке ви з гордістю говоритимете: “Я народила його серцем!”».

З Днем усиновлення також привітали всіх усиновлювачів та прийомних батьків Голова Національної соціальної сервісної служби України Василь Луцик, представниця Уповноваженого з прав дитини Ірина Суслова, висловивши їм усім велику подяку за ту любов і турботу, яку вони віддають дітям. 

Також напередодні Дня усиновлення  голова Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Ірина Тулякова розповіла, як покращити процедури всиновлення та влаштування дітей у інші сімейні форми.

З 2007 року Фонд Ріната Ахметова активно працює над профілактикою сирітства, зробивши за цей час значний внесок у популяризацію сімейних форм виховання дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, і ставши лідером національного усиновлення в Україні. Про вклад Фонду читайте тут.