Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Усиновлення – це не так складно»: привітання Голови НСССУ з Днем усиновлення

17.09.2024

Усиновлення є пріоритетною формою сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, оскільки усиновлена дитина відчуває себе в родині на рівні з біологічною дитиною, що є важливим аспектом цього процесу. На цьому акцентував увагу Голова Національної соціальної сервісної служби України Василь Луцик під час інтерв’ю з фахівцем благодійної програми Фонду Ріната Ахметова «Сирітству – ні!». Переглянути відео можна тут.

На жаль, наразі в Україні на обліку з усиновлення перебуває понад 14 тисяч дітей. Усі ці діти заслуговують на люблячу сім'ю, жити й зростати в сімейному оточенні. І багато хто може стати тією родиною, яка змінить життя хоча б однієї дитини на краще.

«Усиновлення – це не лише шанс стати батьками, але й можливість подарувати дитині нове життя, сповнене любові та турботи, яких буває недостатньо в інституційних закладах», – розповідає Василь Луцик.

Голова Нацсоцслужби підкреслив, що держава робить все можливе для того, щоб спростити процес усиновлення і забезпечити кандидатів в усиновлювачі необхідною підтримкою та супроводом.

«Не бійтеся усиновлення – це не так складно, як може здаватися», – запевняє Василь Луцик.

Очільник Служби також відзначає, що до рішення всиновити дитину кожен приймає з різною мотивацією: неможливість мати власних дітей, любов до дітей чи бажання допомогти дітям-сиротам. Утім, майбутнім батькам необхідно серйозно обдумувати своє рішення щодо усиновлення.

«Необхідно впевнитись у своєму рішенні, бо усиновлена дитина – з вами назавжди. Вона матиме всі права, як ваша біологічна дитина», – наголошує Василь Луцик.

Напередодні Дня усиновлення, який відзначається 17 вересня, Голова НСССУ висловив подяку усім усиновлювачам, прийомним родинам, ДБСТ, опікунам за ту любов і турботу, яку вони віддають дітям-сиротам та дітям без батьківського піклування. Окремо він відзначив сильний та незламний дух усиновлювачів і прийомних батьків, який вони демонструють на поки що бюрократичному шляху до дитини.

«Щиро поздоровляю з Днем усиновлення! Хочу побажати, щоб усі діти росли здоровими та щасливими в мирній Україні!», – привітав Василь Луцик.

Нехай кожна дитина, яка мріє про сім'ю, зустріне своїх батьків! А кандидати в усиновлювачі нарешті здійснять останній крок до своєї дитини, народженої серцем!

З Днем усиновлення також привітали всіх усиновлювачів та прийомних батьків представниця Уповноваженого з прав дитини Ірина Суслова та голова Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Ірина Тулякова.

З 2007 року Фонд Ріната Ахметова активно працює над профілактикою сирітства, зробивши за цей час значний внесок у популяризацію сімейних форм виховання дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, і ставши лідером національного усиновлення в Україні. Про вклад Фонду читайте тут.