Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

МОНЕ ТА РЕНУАР: БЕЗКОШТОВНІ КАТАЛОГИ

18.08.2014

The Art Institute of Chicago представив перші наукові онлайн-каталоги, присвячені імпресіоністам

У збірках ви знайдете 47 робіт Клода Моне і 25 П’єра-Огюста Ренуара, які зберігають у постійній колекції Художнього інституту Чикаго. Твори представлено у безпрецедентно високій якості, що дозволяє при збільшенні картинки роздивитися найдрібніші мазки пензля художника.

Каталоги також містять результати нових художньо-історичних досліджень. Зокрема, раніше неопубліковані технічні деталі стосовно твору мистецтва з інформацією, яку було отримано завдяки новітньому лабораторному обладнанню. Звіти щодо процесу створення картини та матеріалів, що були використані художником, а також відскановані архівні матеріали та біографічні відомості.

Ці каталоги є частиною ініціативи Getty Foundation, що було започатковано ще 2009 року, за підтримки Гетті Музею та восьми інших музеїв. Ідея полягає у переході від друкованих наукових каталогів до мультимедійних веб-публікацій. Метою ініціативи є створення онлайн-каталогів, які б розширили доступ до музейних колекцій.

У 2015 році Художнім інститутом Чикаго заплановано створення ще трьох онлайн-каталогів, присвячених Камілю Піссарро, Едуарду Мане і Полю Гогену.

Для того щоб скористатися повним функціоналом каталогів, рекомендовано встановити останню версію браузерів Chrome, Safari або Firefox.

Джерело: www.artic.edu