Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Івано-Франківська отримали сучасний рентгенапарат від Фонду Ріната Ахметова

26.04.2021

Цифровий мобільний високоефективний рентгенівський апарат отримав від Фонду Ріната Ахметова Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр. Діагностичний пристрій дозволяє робити знімки пацієнтам, які не можуть самостійно пересуватися.

«Хочу подякувати лікарям, які продовжують робити неймовірне ‒ рятувати життя. Дякую за ваші золоті руки, за чуйне серце, за високий професіоналізм, за ваш внесок у справу збереження життів. Упевнений, спільними зусиллями ми з усім упораємося. Допомога Ріната Ахметова завжди приходить туди, де її потребують найбільше. У рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів» були реалізовані масштабні національні проєкти в сфері охорони здоров'я. Зокрема, у 2019 році – проєкт «200 швидких для України», який дозволив підвищити рівень екстреної допомоги в країні. За рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням. У тому числі 10 із них були передані медичним установам Прикарпаття», – сказав представник ДТЕК Олександр Воронкін.

Переносний діагностичний рентгенівський апарат «INDIagraf-02» дозволяє швидко й точно на ранніх стадіях виявляти захворювання та може застосовуватися як у палатах стаціонару лікарень, так і в операційних і травмпунктах.

«Важкі хворі, які лікуються у нас, потребують постійного динамічного спостереження за тим, що відбувається в їхніх легенях. Однак вони перебувають на кисневій підтримці, підключені до апаратів ШВЛ, їх неможливо зняти з апарата і повести в рентгенкабінет, щоб зробити контрольний знімок. А такий мобільний пристрій дозволить робити це в палаті»,– розповів в.о. генерального директора КНП «Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр» Любомир Малофій.

Фонд Ріната Ахметова надає допомогу Івано-Франківському фтизіопульмонологічному центру з 2008 року. Медустанові були передані діагностичний комплекс «Спектр», комп’ютерна техніка, 2 апарати ШВЛ і  надана фінансова підтримка.

«У рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів» до державних лікарень Івано-Франківської області доставлено 20 апаратів ШВЛ, 13 400 експрес-тестів на COVID-19, 12 тисяч захисних костюмів та 10 машин швидкої допомоги, із них 5 машин класу В, неонатальний автомобіль, 4 медичних позашляховики на базі Toyota. У лютому минулого року Рінат Ахметов виділив на боротьбу з COVID-19 понад 300 мільйонів гривень. Для ефективної роботи були об'єднані всі ресурси: Благодійного Фонду, футбольного клубу «Шахтар», компаній ДТЕК та інших активів групи SCM», – сказала директорка з комунікацій Фонду Ріната Ахметова Юлія Єршова.

Фонд також придбав для державних лікарень понад тисячу одиниць унікального обладнання, як-от: ізолювальний мобільний бокс для транспортування інфекційних хворих, фільтрувально-вентиляційну установку для захисних костюмів лікарів, бокси та аналізатори проб на коронавірус. Рінат Ахметов – єдиний благодійник, який надав медикам таку кількість суперсучасної техніки.