Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Харкова отримали апарат УЗД від Фонду Ріната Ахметова

29.01.2021

Фонд Ріната Ахметова передав сучасний апарат УЗД міській клінічній лікарні №8 Харкова.

– Лікарня №8 отримала ультразвукову діагностичну систему Philips EPIQ7 Elite преміального класу, в якій зібрані найкращі напрацювання нідерландських інженерів. Арсенал можливостей ультразвукового апарата робить його незамінним у галузі абдомінальних досліджень, кардіології, акушерстві, гінекології та урології, обстеженнях малих органів і судин, травматології, ортопедії, супроводі інвазивних процедур, – розповіла представниця Фонду Ріната Ахметова Катерина Свіріденко.

За її словами, нині таке обладнання має особливу роль. Як повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я, 18 мільйонів життів у світі щороку забирають саме серцево-судинні захворювання. Епідемія коронавірусу ще більше ускладнила ситуацію, про що говорять самі медики.

– У період епідемії коронавірусу зросла кількість пацієнтів із тромбозами порожнин серця і  судин інших локалізацій. Тому плануємо на базі нашої лікарні відкрити центр артеріальних і венозних тромбозів. І цей апарат – наша довгоочікувана мрія. Завдяки можливостям цього обладнання ми зможемо краще допомагати пацієнтам, – розповіла головна лікарка лікарні Ольга Романенко.

Сьогодні на базі клінічної лікарні №8 працює філія Київського Інституту серця, з яким Фонд пов'язує довга дружба. В рамках проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце» прооперовано десятки дітей з діагнозом «вада серця».

– Хочу щиро подякувати Фонду Ріната Ахметова і професору Борису Тодурову від імені пацієнтів, яким ви збережете життя. Багато з них не змогли б повернутися додому, а їхні близькі втратили б батька, матір чи дитину, – зазначила професорка Віра Цілуйко, представниця Інституту серця.

Своїми професіональними думками також поділилися лікарі, які працюватимуть на новому апараті УЗД.

– Це сучасне діагностичне обладнання, завдяки якому ми можемо проводити необхідну кардіоскопію та своєчасно виявити тромбози в камерах серця. Це дуже скорочує час дослідження, що сьогодні особливо важливо, –– пояснив лікар Андрій Жадан.

За програмою «Рінат Ахметов – Порятунок життів» Фонд також реалізує проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні», покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, в рамках цієї програми був реалізований проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. У тому числі 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.