Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Лідерство, або Про важливість правильної справи. БЛОГ Романа Рубченка, директора Фонду Ріната Ахметова

08.02.2018

Керувати – означає правильно робити справу, бути лідером – означає робити правильну справу. Так визначив поняття лідерства гуру сучасного менеджменту Пітер Друкер.

Це означає, що головною метою лідера є не тільки будування чітких схем і систем, які працюють як злагоджений годинниковий механізм. Головне в лідерстві – зосередженість на людях, досягнення високих цілей на благо суспільства.

Саме такі високі цілі – допомога людям, порятунок життів – були поставлені перед командою Фонду Ріната Ахметова. І цій команді вдалося досягти унікальних для країни результатів.

Те, що Фонд очолив рейтинг іменних благодійних організацій України – закономірно, почесно й багато до чого зобов'язує.

Головний же результат роботи – порятунок понад мільйона життів.

Слово "унікальний" – відмітна ознака безлічі починань Фонду. За час війни з нуля був створений унікальний механізм доставляння та перевірення якості гуманітарної допомоги. Від закупівлі товарів до вручення продуктового набору в руки одержувача. Таких наборів з початку воєнних дій видано вже приблизно 12 мільйонів з обох боків лінії зіткнення.

Щоб допомогти уникнути голоду жителям прифронтових селищ, де неможливо організувати стаціонарні пункти, в "сіру зону" вирушають бригади мобільних волонтерів. Вони доставляють продукти туди, де рідко бувають інші місії, де людям більше ні від кого чекати допомоги. Наприклад, в таке селище, як Піски. Туди на початку лютого знову привезли допомогу волонтери – тому що ті 12 людей, які залишилися жити в цьому спорожнілому прифронтовому селищі, чекають і сподіваються, що про них не забули. І ми не можемо їх підвести. І тільки в лютому таких населених пунктів, яким нададуть допомогу мобільні волонтери, – 45.

Зосередившись на людях, на досягненні високих цілей – порятунок людей від голоду, порятунок їхніх життів, Фонд створив абсолютно нові схеми та системи й накопичив унікальний досвід, яким готовий ділитися. Досвід, яким вже зацікавилися і високо оцінили такі величезні організації, як ООН і Міжнародний Червоний Хрест.

Перефразовуючи гуру від менеджменту, поставивши на чільне місце правильну справу, Фонд створив механізм, що дає змогу робити її правильно, на благо людей.

ДЖЕРЕЛО