Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Львівський Природничий музей вирушає у подорож до Англії

08.05.2014

Наталія Дзюбенко, керівниця проекту «Природничий музей: від теорії еволюції життя до практики живого музею»  -про заплановану подорож українських музейників до Великобританії

Україні, як ніколи раніше, потрібна якісна освіта, а музеї можуть і повинні стати її осередками. Отже, незважаючи на складну ситуацію у країні, з вірою у краще майбутнє, яке створимо ми самі, група українських музейників вирушає за досвідом до Великої Британії. Це відбудеться 11–17 травня в рамках освітньої програми з музеології Державного природознавчого музею, що є частиною проекту «Динамічний музей» за підтримки Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Також хочемо подякувати Британській Раді за неоціненну організаційну підтримку цієї подорожі.

Окрім працівників Природознавчого музею Львова, до групи долучилися музейники зі всієї України і, незважаючи на великий конкурс (4 особи на місце у групі), географія переможців ще раз довела, що Україна – єдина країна. До групи увійшли представники з Донецька, Мелітополя, Чернівців та Львова.

Сама подорож нетривала, але програма дуже насичена. Протягом кількох днів ми відвідаємо Природничий музей Лондона і зустрінемося зі спеціалістами з міжнародних стосунків музею, розвитку аудиторій, музейної педагогіки, експозиційної та виставкової діяльності. Поїдемо до Оксфорда, до Природничого музею Університету, де зустрінемося з кураторами колекцій та спеціалістами зі взаємодії з аудиторіями. А також відвідаємо захід, який не залишить байдужим жодного музейника, – найбільшу у Європі виставку музейного обладнання та експозиційних технологій Museum and Heritage show.

Обіцяємо, що після повернення детально розповімо про кожен музей і все, про що дізнаємося від британських колег.