Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Лекція: Інноваційна творчість і винахідництво у музеях: уроки Spark!Lab

15.09.2014

19 вересня з 11:00 до 13:00 у Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» (м. Київ, вул. Лаврська, 19) відбудеться лекція Трісії Едвардс (м. Вашингтон, США) на тему «Інноваційна творчість і винахідництво у музеях: уроки Spark!Lab».

Трісіа Едвардс займається розробкою концептуальних основ навчально-освітніх програм та діяльності Центру вивчення винаходів та інновацій ім. Лемельсонів Смітсонівського Інституту в Національному музеї американської історії, є куратором Spark!Lab – інтерактивної винахідницької лабораторії для дітей та їхніх родин. Тут малюків активно залучають до процесу творення та навчають ідентифікувати себе як винахідливих мислителів та творців. Ця інноваційна лабораторія надихає усіх бажаючих втілювати власні ідеї як натхнення для своїх витворів і заохочує спрямовувати мислення на вирішення проблем і викликів – так як це робили справжні винахідники минулого.

На лекції Трісіа Едвардс розповість про успіхи і виклики цього експериментального освітнього майданчика, поділиться ідеями і стратегіями щодо зміцнення творчого і винахідницького мислення у дітей в контексті музейних стратегій. Відвідувачі лекції матимуть можливість взяти участь у простих, інтерактивних вправах.

Лекція – англійською мовою з послідовним перекладом.

ВХІД ВІЛЬНИЙ.

ПОПЕРЕДНЯ РЕЄСТРАЦІЯ:

[email protected],
(44)288-92-68, 280-52-10

Подія відбудеться в рамках проекту Музею Івана Гончара «Актуальний Музей: стратегія динамічного розвитку» (проект «Динамічний музей» Фонду «Розвиток України»).

*Трісіа Едвардс (м. Вашингтон) – музейний педагог, керівник освітнього підрозділу Центру вивчення винаходів та інновацій ім. Лемельсонів Смітсонівського Інституту в Національному музеї американської історії (Вашингтон, США) з 2006 року. Була директором з просвітницької роботи Балтиморського музею індустрії, де розробляла освітні програми та заходи для понад 80 000 школярів щороку. Працювала директором з освіти Меморіального Фонду ветеранів В'єтнаму у Вашингтоні. Обіймала посаду менеджера з освіти Делаверського природничого музею. Нині вона працює над втіленням здобутків Spark!Lab у програмах партнерських інституцій у США та за кордоном, зокрема у Гургаоні (Індія) та Києві  – у Мистецькому Арсеналі.