Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Головні підсумки участі в міжнародній виставці AidExpo

30.11.2018

Що таке AidExpo? Це міжнародний майданчик для організацій, які займаються гуманітарною допомогою. У межах цього заходу є можливість поспілкуватися з колегами із сектору, дізнатися про новації та тенденції, поділитися знанням і досвідом.

Хто брав участь? Представники НДО-сектору, розробники політики надання допомоги, постачальники інноваційних продуктів, що дозволяють підвищити ефективність надання допомоги, наприклад, утеплені намети для розміщення людей, консервоване харчування з високим вмістом необхідних для організму речовин, системи очищення води.

Що найбільше запам’яталося та вразило?

Фонд Ріната Ахметова у своїй діяльності керується передовими принципами й політиками, що надзвичайно важливо, оскільки ми живемо в глобальному світі. Важливо відповідати найкращим світовим практикам і задавати тренди у своїй країні.
Найважливіші стандарти в гуманітарній допомозі, на думку європейців:

  • відповідність потребам;
  • ефективність і оперативність;
  • постійна комунікація з благоотримувачами;
  • інформування благоотримувачів (донесення основних новин, консультування);
  • обмін інформацією з іншими представниками сектору, щоб не дублювалася допомога.

Особливо запам’яталося: були презентовані не лише практичні кейси, а також великі комунікаційні проекти. Наприклад, Євросоюз профінансував збір історій про людей, які постраждали під час різних конфліктів в Африці та Азії. Блогери-журналісти розповіли їхні історії, як вони вижили, що планують зараз на майбутнє. В Україні проект «Донбас і Мирні» свого роду також унікальний і є черговим свідченням того, що Фонд – в авангарді, серед найкращих.