Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова почав велику соціальну кампанію

20.07.2021

В Україні стартувала велика соціальна кампанія Фонду Ріната Ахметова. Її завдання – привернути увагу суспільства до таких серйозних проблем, як сирітство, якість української медицини та боротьба з COVID-19. Для цього створено цикл відеороликів, які зараз транслюють провідні канали країни.


– Фонд Ріната Ахметова допоміг вижити 5-ти мільйонам людей за 15 років. Це наймасштабніший внесок однієї людини в життя інших. Протягом багатьох років Фонд Ріната Ахметова неодноразово доводив, яку величезну силу має допомога однієї людини, коли вона йде від серця, і що ця допомога, якщо вона системна і безперервна, стає каталізатором змін для мільйонів українців. У ході реалізації програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів» Фонд надає масштабну допомогу державним медичним установам. Реалізована ціла  низка великих проєктів, завдяки яким змінилася якість надання медичної допомоги в Україні. Також в активі Фонду – проєкти з профілактики онкологічних захворювань та боротьби з туберкульозом. Підтримку отримали сотні тисяч пацієнтів. Малюкам надається допомога в слухопротезуванні. У відповідь на найактуальніші виклики пандемії у рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні» медикам було передано близько 1000 одиниць суперсучасного обладнання, – розповіла Юлія Єршова, директорка Департаменту комунікацій Фонду.


За її словами, одним із унікальних проєктів є «200 швидких для України». Всього за пів року лікарні в усіх регіонах отримали 114 «реанімації на колесах», 64 позашляховики, 22 неонатальних швидкі.


Сьогодні багато цих автомобілів задіяні в боротьбі з пандемією коронавірусу в усіх областях. Одна з них – Закарпаття, де через важкодоступність багатьох районів пацієнтів рятують буквально в екстремальних умовах.


У селищі Усть-Чорна приблизно тисяча жителів. Багато хто на собі відчув підступність хвороби. Щоб життєво важлива допомога для таких пацієнтів надійшла вчасно, тільки в Тячівському районі працюють 15 бригад швидкої допомоги.


– Дуже багато пацієнтів із коронавірусом, серед яких достатньо тих, хто намагався лікуватися самостійно. Найважчих вкрай складно транспортувати, – каже Тетяна Млинецька, лікар Тячівської станції екстреної медичної допомоги.


Величезною підтримкою для лікарів став автомобіль швидкої допомоги від Фонду Ріната Ахметова. Він набагато легше долає десятки кілометрів бездоріжжя, а обладнання «на борту» дозволяє підтримати життя хворого в дорозі. В ньому є і кисень, і дефібрилятор та інша сучасна медична апаратура.


– Без цього ми нічого не зможемо зробити. Ми дуже вдячні за такий автомобіль. Це була дуже своєчасна допомога. Щиро вдячні! – висловила подяку Тетяна Млинецька.


«200 швидких для України» – найбільший приватний благодійний проєкт в сфері невідкладної медицини. Рінат Ахметов – єдиний благодійник, який вперше за 30 років незалежності країни передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги.


200 автомобілів дозволять лікарям за рік врятувати сотні тисяч людських життів. Це один з найважливіших проєктів Фонду Ріната Ахметова, спрямованих на допомогу людям. Важливо відзначити, що це найсучасніші автомобілі, обладнання яких ні в чому не поступається техніці приватних клінік.