Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав апарат ШВЛ медикам Волинської області

07.12.2020

Володимир-Волинське територіальне медичне об'єднання отримало сучасний апарат штучної вентиляції легенів високого класу від Фонду Ріната Ахметова.

– Проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні» став частиною програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Це найбільша, системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медичним установам у боротьбі з коронавірусом. Завдяки проєкту Фонду державні лікарні країни отримали понад 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту і 337 тисяч експрес-тестів. Ключовим елементом допомоги країні стала закупівля понад 200 суперсучасних апаратів ШВЛ. Уже 190 висококласних апаратів ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова надійшли в опорні державні лікарні в 22 регіонах України. Такі апарати будуть актуальні навіть через багато років і необхідні для лікування тяжкохворих, порятунку життя людей по всій Україні, – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко в свою чергу відзначив важливість такої допомоги для медиків.

– Дякую від усієї області за цей чудовий апарат. Рінат Леонідович не вперше допомагає Волинській області. Минулого року ми отримали від Фонду дев'ять сучасних автомобілів швидкої допомоги, – сказав Юрій Погуляйко.

За даними влади області, кількість хворих COVID-19 продовжує зростати, і підтримка медиків, як і раніше, вкрай необхідна.

– Хочу сказати спасибі Фонду і Рінату Леонідовичу за допомогу області. Такі апарати ШВЛ дуже потрібні лікарням необласного значення. Дякую за допомогу, яку отримують навіть віддалені райони, – зазначила в.о. начальника Управління охорони здоров'я Волинської ОДА Людмила Тимощук.

Як розповіла директорка медоб'єднання Тетяна Ващук, подарунок Фонду вразив лікарів своїми можливостями:

– Ми дякуємо як від імені колективу, так і всієї громади. Це вкрай необхідний на сьогоднішній день висококласний апарат ШВЛ. Він допоможе нам лікувати важкі ковідні пневмонії. Дуже рада, що таке обладнання привезли в нашу лікарню.

Разом із апаратом ШВЛ лікарі відділення інтенсивної терапії отримали комплекти медичного спецодягу, пошиті для них за індивідуальними розмірами на спецзамовлення Фонду. Крім того, раніше в Волинську обласну інфекційну лікарню Фонд передав кисневий концентратор для ШВЛ.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.