Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова і банк ПУМБ передали сучасний апарат ШВЛ Клінічній лікарні №4 Києва

03.12.2020

Київська міська клінічна лікарня №4 отримала сучасний апарат штучної вентиляції легенів від Фонду Ріната Ахметова і банку ПУМБ.

– Саме апаратів ШВЛ українська медицина потребувала найбільше. Незважаючи на дефіцит високотехнологічного медичного обладнання в світі, Фонд Ріната Ахметова в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні» зумів закупити і привезти його в Україну. Майже 190 висококласних апаратів ШВЛ вже надійшли в опорні державні лікарні в регіонах країни, – повідомила Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Як пояснив керівник Київського регіонального центру ПУМБ Ігор Падалка, сьогодні необхідно об'єднати всі зусилля заради порятунку життів і здоров'я українців:

– Коли Україна стикнулася з пандемією, Рінат Ахметов першим прийшов на допомогу. Він об'єднав ресурси Фонду, ПУМБ, ДТЕК, ФК «Шахтар», інших активів SCM. Завдяки цьому 300 мільйонів гривень направлено на допомогу країні в боротьбі з коронавірусом. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину.

За словами головлікарки Тетяни Мостепан, сьогоднішній день став справжнім подарунком для медиків:

– Велике спасибі Фонду Ріната Ахметова та банку ПУМБ за підтримку, яка нам так потрібна сьогодні. Завдяки цьому апарату ШВЛ ми зможемо врятувати ще більше життів пацієнтів реанімаційного відділення.

Заввідділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні Юлія Вакуленко додала, що значна частина пацієнтів потребує медичної апаратури саме такого рівня:

– Новий апарат ШВЛ дозволить розгорнути додаткове місце у відділенні реанімації та врятувати більше життів. Щиро дякуємо.

Раніше Фонд Ріната Ахметова провів дві онлайн-конференції для лікарів, які працюють з апаратами штучної вентиляції легенів. Це були тригодинні вебінари, під час яких провідні експерти МОЗ ділилися з лікарями державних лікарень передовим світовим досвідом лікування COVID-19 і нюансами роботи з останніми моделями апаратів ШВЛ. В онлайн-навчанні від Фонду Ріната Ахметова взяли участь майже 2000 українських медиків. Серед них – лікарка Київської лікарні № 4 Катерина Марушко. Від імені Фонду їй вручено сертифікат про проходження онлайн-навчання.

Проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні» – частина програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Фонд, починаючи з лютого, передає необхідне обладнання та витратні матеріали не тільки у великі клініки регіональних центрів, але й невеликі лікарні віддалених сіл і селищ. Окрім апаратів ШВЛ медикам вже передано більше 200 тисяч засобів індивідуального захисту і витратних матеріалів та 337 тисяч експрес-тестів. Також було закуплено і поставлено в регіональні опорні лікарні понад тисячу одиниць медичного та лабораторного обладнання.