Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомога, як завжди, швидко й тим, хто її потребує. Блог Римми Філь

12.04.2020

Україна, як і весь світ, зіткнулася з новою та глобальною кризою. Цього разу з новим вірусом COVID-19, від якого немає поки ні лікування, ні імунітету, ні щеплення. Практичні впродовж декількох тижнів, усвідомивши масштаби небезпеки, країни відреагували суворим карантином і небаченими обмеженнями в пересуванні своїх громадян. Світ, такий великий і відкритий, раптом весь пішов на карантин. З єдиною метою – мінімізувати поширення вірусу. Нові виклики вимагали термінових заходів – захисних костюмів для лікарів, апаратів штучної вентиляції легенів і тестів для швидкого виявлення інфікованих.

Уже в лютому, за особистим рішенням Ріната Ахметова, Фонд першим у країні відреагував на загрозу епідемії коронавірусу в Україні. Уже закуплено та передано МОЗ обладнання для ефективного лікування ускладнень COVID-19 – висококласні апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ) SERVO-I UNIVERSAL і SERVO AIR шведського виробництва та кисневі концентратори.

Загалом Рінат Ахметов направив 300 мільйонів гривень на боротьбу з COVID-19. Також Фонд передав Міністерству охорони здоров’я України 300 000 експрес-тестів для діагностування COVID-19. Це найбільша партія діагностичних матеріалів у рамках програми Фонду з боротьби з коронавірусом в Україні.

На сьогодні експрес-тестування є найшвидшим способом виявлення захворювання й потрібне для стримування епідемії. За допомогою тестів можна швидко діагностувати вірус і ізолювати його носіїв, щоб запобігти поширенню епідемії.

Публічне тестування на коронавірус пройшов асистент головного тренера футбольного клубу «Шахтар» Даріо Срна.

Зараз тести передають у державні лікарні в усій країні й вони абсолютно безкоштовні для людей.

6 квітня 20 000 експрес-тестів було передано Харківській області. Цей регіон став першим, куди надійшла частина партії з 300 тисяч тестів, закуплених Фондом для всієї України.

Фонд надав для Донецької області 50 000 експрес-тестів для виявлення коронавірусу. Передача тестів керівництву Донецької області відбулася в Краматорську, звідки їх розвозять до державних медичних установ Краматорська, Маріуполя, Дружківки, Костянтинівки, Покровська, Добропілля, Слов’янська.

Також від Фонду 30 000 експрес-тестів отримала Луганська область, 30 000 Запорізька. Ще 10 000 експрес-тестів - Івано-Франківська область, 30 000 експрес-тестів Фонд передав Львівської області.