Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомога тут і зараз. Пріоритети збережені. Блог Римми Філь

31.12.2020

Фонд Ріната Ахметова передав державним лікарням країни всі закуплені апарати ШВЛ, понад 200 одиниць. А потім лікарі отримали нову, сучасну і дуже потрібну апаратуру – кисневі концентратори.

В останні дні року, що минає, зазвичай підводять підсумки. Безумовно, головною темою в усьому світі, в тому числі в Україні, була і залишається боротьба з Covid-19 та допомога хворим.

Вірус змінив звичний уклад життя всієї планети, мав сильний вплив на побут людей у ​​всіх країнах, і ми не виняток. Усвідомлюючи масштаби загрози, першим на допомогу країні ще в лютому прийшов Рінат Ахметов. Першими підтримку й увагу одержали евакуйовані з Китаю українці, яким передали предмети першої необхідності, засоби особистої гігієни. І вже тоді було зрозуміло, що ситуація з поширенням коронавірусу вимагала комплексного підходу.

За особистим рішенням Засновника Фонду, було виділено 300 мільйонів гривень на допомогу країні. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину. Для ефективної роботи Фонд створив проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Це найбільша, системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медичним установам у боротьбі з коронавірусом.

Ключовим елементом проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні» стала закупівля для державних лікарень понад 200 суперсучасних апаратів штучної вентиляції легенів. На сьогоднішній день вони надійшли в опорні заклади охорони здоров'я в усіх регіонах країни.

Ще один дуже важливий напрям – поставка кисневих концентраторів. У грудні 140 кисневих концентраторів отримали 27 лікарень в різних регіонах України. Це 10-літрові кисневі концентратори KSOC-5, Jiangsu Konsung Bio-Medical Science and Technology Co. Ltd. Модель може одночасно забезпечувати двох пацієнтів, які потребують кисневої підтримки під час лікування COVID-19. Такі безпечні та енергозберігаючі кисневі концентратори стануть у пригоді лікарям і після закінчення пандемії. Вони можуть бути використані в лікуванні не лише захворювань органів дихання, а й серцево-судинної, і церебральної судинної систем, при гіпоксії.

Дуже важливо, що Фонд особливу увагу приділяє Донбасу. З усієї кількості апаратів ШВЛ (понад 200) чверть отримала Донецька область. Зі 140 кисневих концентраторів 21 передано державним лікарням на сході України.

Також медики отримали від Фонду 337 ​​тисяч експрес-тестів, 1044 одиниці медичного та лабораторного обладнання. До того Фонд провів дві онлайн-конференції для лікарів, які працюють з апаратами штучної вентиляції легенів. Це були тригодинні вебінари, де провідні експерти МОЗ ділилися передовим світовим досвідом лікування COVID-19 і нюансами роботи з останніми моделями апаратів ШВЛ.

У Фонді впевнені – обладнання допоможе українській медицині справитися з епідемією.