Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«День для музейників» у Державному природознавчому музеї: питання концепції експозиції

15.10.2013

18 жовтня 2013 р. Державний природознавчий музей запрошує музейників поговорити про концепцію експозиції. В рамках проекту «Природничий музей: від теорії еволюції життя до практики живого музею» («Динамічний музей» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України») відбудеться другий колоквіум освітньої програми з музеології. На музейників чекає лекція Др. Ганса-Конрада Шмуца, професора, директора природничого музею м. Вінтертур (Швейцарія) та представлення концепцій експозицій львівськими спеціалістами. Подія відбуватиметься за адресою м. Львів, вул. Театральна, 18.

Одним з найважливіших питань, яке щоразу постає перед музейниками, є питання концепції експозиції. Чи завжди відвідувачі бачать і розуміють експозицію так само, як і її творці? Як зробити так, щоб експозиція була не лише переліком фактів чи нагромадженням експонатів, а спонукала до роздумів і залучала відвідувачів до діалогу. Концепція експозиції – це те, з чого починається творіння експозиції і те, що виносить з собою відвідувач після відвідин музею. В рамках зустрічі музейників відбудеться лекція Др. Ганса-Конрада Шмуца «Концепція музейної експозиції: про що ми говоримо з відвідувачем?» і круглий стіл за участю творців львівських експозицій – Андрія Лініка, Оксани Багнюк, Ольги Супонєвої і Андрія Бокотея.

Попередня реєстрація на колоквіум (із зазначенням місця роботи, посади і контактних реквізитів) і отримання від оргкомітету підтвердження на участь обов’язкові. Кінцевий термін реєстрації – 17 жовтня, 15:00: [email protected] Інформаційний партнер – Львівська міська рада.

            Програма колоквіуму:

            10:30 – 11:00 – Реєстрація.

            11:00 – 12:30 – Лекція «Концепція музейної експозиції: про що ми говоримо з відвідувачем?». Сесія запитань і відповідей.

Лектор – Др. Ганс-Конрад Шмуц, професор інституту антропології Цюріхського університету, директор і куратор нової експозиції природничого музею м. Вінтертур (Швейцарія).

            13:00 – 14:00 – Обідня перерва.

            14:00 – 17:00 – Круглий стіл «Концепція експозиції: від ідеї до реалізації».

            Концепції експозицій представлять:

            Андрій Лінік – Формування концепції та наративу на прикладі виставкових проектів Центру міської історії.

            Оксана Багнюк, Ольга Супонєва – «Традиційна культура українського села другої половини XIX – початку XX століття». Концепція побудови нової експозиції Музею етнографії та художнього промислу НАН України.

            Андрій Бокотей – Проект концепції основної експозиції Державного природознавчого музею НАН України.

            17:00 – Чай/кава. Спілкування та обмін думками.

Додаткову інформацію журналісти можуть отримати у Христини Дяків за тел. (032)2356917, E-mail: [email protected]; про участь музею у проекті «Динамічний музей» в керівника проекту Наталії Дзюбенко за тел. (032)2721642, [email protected].

Website: http://www.smnh.org/

Facebook:  www.facebook.com/LvivMuseum