Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«День для музейників» у Державному природознавчому музеї

17.02.2014

  
13 лютого 2014 року відбувся третій всеукраїнський колоквіум освітньої програми з музеології. Державний природознавчий музей у Львові запросив музейне товариство поговорити про стратегію сталого розвитку. Подія відбулася в рамках проекту «Природничий музей: від теорії еволюції життя до практики живого музею» за підтримки програми «Динамічний музей» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». 

Розпочав зустріч Євген Глібовицький, засновник компанії Pro.mova, що разом з командою музею працювала над формуванням стратегії сталого розвитку. Вступну лекцію Євген Глібовицький розпочав з опису загального контексту трансформацій, в якому зараз перебуває Україна, і завершив свою доповідь роллю у цьому процесі громадських організацій та музеїв зокрема. Одним з важливих пріоритетів музеїв, на думку лектора, має стати служіння своїй аудиторії. 

У другій частині Наталія Дзюбенко, керівник проекту «Природничий музей: від теорії еволюції життя до практики живого музею», представила результати першого року роботи в рамках проекту. Особливу увагу було зосереджено на розробці стратегії діяльності музею, створенні основної експозиції та нового веб-порталу музею, формуванні та залученні аудиторії, освіті музейних працівників, створенні благодійного фонду та підготовці технічного стану приміщень для прийому відвідувачів. 

Андрій Бокотей, куратор проекту експозиції Державного природознавчого музею, та Вікторія Бриндза, експерт від компанії Pro.mova, презентували робочу версію стратегії діяльності музею на 10 років, робота над якою велася впродовж року.

Завершилася зустріч насиченою дискусією учасників колоквіуму, яку модерувала Олеся Островська-Люта (арт-менеджер, керівник програм і проектів у Фонді Ріната Ахметова «Розвиток України»).