Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Здорове серце»: здійснити мрію дитини

13.03.2019

Шестирічна Маргарита з Харкова все свідоме життя марила про балет. У своїх мріях часто уявляла, як стане на пуанти й танцюватиме у вбранні принцеси. Але лікарі виявили в дитини ваду серця. Через свою хворобу дівчинка хворіє чи не щомісяця. Крім того, у Маргарити знизився рівень тромбоцитів – і з’явилися синці по всьому тілу.

Через порушення згортання крові операція порожнинним методом ускладнилася б внутрішніми кровотечами. Тому лікарі рекомендували встановити спеціальний імплант – оклюдер, що дозволяє уникнути розрізання грудної клітки. Однак його вартість виявилася для сім’ї недосяжною. Батьки звернулися по допомогу до Фонду Ріната Ахметова. В рамках проекту «Здорове серце» Маргариті провели операцію.

«Щоб вилікувати дитину, нам довелося б кілька років не їсти. Дуже дякуємо вам, Рінате Леонідовичу. Ця допомога для нас дуже цінна», – подякували батьки дівчинки.

Тепер Маргарита готова реалізувати свою мрію і стати балериною. В рамках проекту «Здорове серце» майже 60 дітей отримали допомогу Ріната Ахметова.

Як отримати допомогу за проектом «Здорове серце»

Допомогу можуть отримати діти від новонароджених до 18 років із реєстрацією в Донецькій, Луганській, Харківській і Запорізькій областях із сімей, що належать до малозабезпечених і соціально незахищених категорій: сім’ї, які виховують дітей-сиріт, дітей під опікою; дитячі будинки сімейного типу; багатодітні сім’ї з трьома та більше дітьми до 18 років; батьки-одинаки або вдови/вдівці з дітьми до 18 років; сім’ї в складних життєвих ситуаціях.