Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

З вдячністю та повагою. Блог Римми Філь

29.05.2020

Люди похилого віку й війна – тема важка. Дуже важка. Але дуже важлива. Кажуть, той, хто не поважає старість, не гідний майбутнього.

Допомагати тут і зараз тим, кому це необхідно найбільше, – принцип, за яким працює Фонд Ріната Ахметова. Зараз найбільше допомоги потребують люди похилого віку, які проживають у зоні збройного конфлікту.

Усі шість років війни Фонд Ріната Ахметова допомагає найбільш нужденним жителям регіону: дітям, людям з інвалідністю та людям похилого віку. Адже життя багатьох людей похилого віку на Донбасі перетворилося на боротьбу за виживання.

Сьогодні вони залишаються вразливою й нужденною категорією населення. Особлива увага потрібна тим, хто багато років самовіддано трудився й заслужив особливий статус ветерана праці. Для ветеранів праці Донецької та Луганської областей усе ще складніше – останні шість років вони не з власної волі живуть у зоні збройного конфлікту, у постійному стресі та страху за себе і своїх близьких.

Пандемія стала додатковим випробуванням, тому що вони в зоні ризику за віковими та медичними показниками. Сьогодні ці люди в карантині, і їм потрібна підтримка.

Тому Фонд Ріната Ахметова спільно з ДТЕК і Метінвест передав у травні 10 тисяч продуктових наборів для ветеранів Донбасу – регіону, який довгі роки залишається промисловим серцем країни. Продукти буде доставлено ветеранам праці додому безпечним (безконтактним) способом, з дотриманням усіх вимог карантину.

Адже дуже важливим для літніх людей є розуміння того, що їх не покинули в біді – є ті, хто завжди готовий уважно їх вислухати.

Ця акція – знак безумовної подяки та поваги тим, хто трудився все життя й потребує зараз душевної теплоти та уваги.