Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Врятувати тут і зараз. Блог Римми Філь

16.01.2021

«Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!», «Рак виліковний», «Зупинимо туберкульоз». Ви, звичайно, чули про ці проєкти і програми. За 15 років роботи Фонд Ріната Ахметова реалізував десятки найважливіших і масштабних напрямів. Це були і місцеві, локальні, разові ініціативи, і програми національного масштабу.

Але як би не називався проєкт, в основі роботи Фонду завжди була допомога конкретній людині, що потрібна тут і зараз. Навіть  у наймасштабніших проєктах у фокусі була конкретна людина. З цього починалася особиста благодійність Ріната Ахметова, і «Адресна допомога», звичайно, була першою масштабною програмою Фонду.

До Фонду зверталися тоді, коли були вичерпані всі ресурси та випробувані всі сили. Залишалася тільки надія на диво. Допомога на дороге лікування, на проведення складної операції, на придбання ліків. Кожна історія розривала серце. Допомога надавала можливість людям вижити.

З приходом на Донбас збройного конфлікту «Адресна допомога» отримала новий імпульс. Тільки з 2014 року за цією програмою допомогу отримали понад 50 000 українців. В тому числі понад 6500 дітей – поміч на лікування. Фонд допомагав проводити важкі операції, реабілітував поранених дітей, надавав ліки тяжкохворим людям на самій лінії фронту.

З «Адресної допомоги» виросло чимало напрямів діяльності Фонду, які стали окремими проєктами і тепер входять в програму «Рінат Ахметов – Дітям». Запит на певну допомогу був настільки великий, що з'явилися окремі напрями: порятунок дітей з діагнозом «порок серця»; допомога малюкам, які потребують слухопротезування; реабілітація поранених дітей Донбасу;  видача життєво необхідних ліків важкохворим дітям, які проживають по обидва боки лінії зіткнення.

Так з'явилися здорові серця у маленької Сашеньки з Маріуполя і ще десятків діточок. А Саша Андріяш зміг почути голос мами завдяки проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую».

Програми Фонду стали справжнім порятунком для тисяч зневірених сімей, для яких ще недавно діагноз, поставлений дитині, звучав як вирок.

З лютого 2020 року Фонд приділяє максимальну увагу боротьбі з коронавірусом – забезпечує лікарів найнеобхіднішим. Державним лікарням передано більш ніж 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту. Також медики отримали від Фонду 337 ​​тисяч експрес-тестів, 1044 одиниці медичного та лабораторного обладнання.

Ключовим елементом допомоги країні в рамках проєкту Фонду Ріната Ахметова «Боротьба з COVID-19 в Україні» стала закупівля для державних лікарень понад 200 суперсучасних апаратів ШВЛ. Це реанімаційне обладнання високого класу. Такі апарати будуть необхідними навіть через багато років для лікування тяжкохворих, порятунку життя людей по всій Україні.

Масштабна допомога Фонду триває. Адже головна мета  – врятувати тут і зараз, як завжди, актуальна.