Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

У Запорізькій інфекційній лікарні запрацювала нова киснева станція

22.04.2021

Фонд Ріната Ахметова разом з ПАТ «Запоріжсталь» групи Метінвест профінасували та  безоплатно передали Запорізькій обласній інфекційній лікарні нову кисневу станцію. Вона забезпечуватиме медичним киснем  104 ліжка стаціонару для хворих на COVID-19.

– Забезпечення лікарень киснем для ефективного лікування інфікованих коронавірусом залишається сьогодні актуальним і важливим завданням. Тому Фонд Ріната Ахметова і ПАТ «Запоріжсталь» групи Метінвест вийшли з ініціативою про будівництво кисневої станції під ключ в обласній лікарні. Станція має дві ємності по 2,5 тони кожна. Вони можуть безперервно подавати кисень із 2-го по 5-й поверхи, де створено сучасну мережу для хворих. Станція дозволить медикам рятувати ще більше життів і є суттєвою допомогою у боротьбі з пандемією, – сказав генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Олександр Мироненко.

На етапі проектування станції було передбачено комплекс систем оповіщення та системи підвищеної безпеки. Персонал медустанови пройшов відповідне навчання. 

– Проведення мережі кисневої станції не порушило процесу госпіталізації та лікування хворих. Хочу висловити слова вдячності Фонду Ріната Ахметова, підприємству «Запоріжсталь», групі Метінвест за таке потрібне сучасне обладнання. На сьогодні кисень – це ціна життя кожного з нас, наших рідних, – зазначила в.о. головного лікаря Запорізької обласної інфекційної лікарні Ірина Кулєш.  

Фонд Ріната Ахметова, ПАТ «Запоріжсталь» та Метінвест  від початку пандемії надають масштабну допомогу медичним закладам Запоріжжя. До міських і обласних лікарень було доставлено 16 кисневих концентраторів, 15 апаратів ШВЛ, 34 тисячі експрес-тестів та майже 3 тисячі засобів індивідуального захисту. 

– Рінат Ахметов направив понад 300 мільйонів гривень на допомогу країні в подоланні пандемії. Це найбільший внесок одного благодійника в модернізацію державної медицини України. Фондом Ріната Ахметова був створений проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні», який не має аналогів. Він є частиною програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Це найбільша, системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медичним установам у боротьбі з коронавірусом. Для ефективної роботи були об'єднані всі ресурси: Благодійного Фонду, футбольного клубу «Шахтар», компаній Метінвест, ДТЕК та інших активів групи SCM, – сказала директорка Департаменту комунікацій Фонду Юлія Єршова.

У рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні» Фонд Ріната Ахметова забезпечує лікарів, які перебувають на передовій боротьби з коронавірусом, найнеобхіднішим. Державним лікарням передано 1044 одиниці медичного та лабораторного обладнання, більш ніж 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту, 337 тисяч експрес-тестів, понад 200 суперсучасних апаратів ШВЛ та багато іншого.