Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Щоб дитина не розділила долю батьків

01.11.2019

 

Маленький Сашко Андріяш зі Слов’янська – один із учасників проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую». Батьки довго чекали появи сина на світ і сподівалися, що їхня спільна хвороба обмине дитину. Адже мама Олена глухоніма з народження, а тато Роман ледь чує.

«Усі наші рідні мають добрий слух, тому ми були впевнені, що й Сашко народиться зі слухом. До однорічного віку навіть не сумнівалися, що дитина чує. Але все ж пройшли обстеження, результати якого шокували нас», – розповів Роман Андріяш.

Лікарі поставили хлопчикові діагноз «туговухість III ступеня». Батьків запевняли, що дитина не відчуватиме особливого дискомфорту, оскільки його батьки теж не чують.

«Але ми були категорично проти того, щоб Саша жив у світі тиші. З власного досвіду знаємо, наскільки це важко. Тому звернулися по допомогу до Фонду Ріната Ахметова, завдяки якому Саша отримав високочутливий слуховий апарат», – подякував батько дитини.

Фонд Ріната Ахметова системно допомагає малюкам із проблемами слуху. У рамках проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» встановлено 157 високочутливих слухових апаратів. Завдяки їм деякі малюки вперше почули голос мами.

«Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую»: як отримати допомогу за проєктом

У рамках проєкту допомогу можуть отримати діти з нововиявленою туговухістю I–IV ступеня віком від 0 до 5 років, які проживають у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Харківській областях із найбільш соціально незахищених сімей.

Докладну інформацію можна дізнатися на гарячій лінії Фонду 0800 509 001.